St.Hans-feiringen i Brunlanes

St.Hans-feiringen nærmer seg, og vi gleder oss til å samle hele bygda til en hyggelig kveld! Som vanlig inviterer Nevlunghavn Velforening, Helgeroa Velforening og Campingplassene til flotte arrangementer som alle kan glede seg til. Her får du en oversikt over hva som skjer denne helgen.

Feiring i Nevlunghavn

Nevlunghavn Velforening inviterer til St.Hans-feiringen på Vadboholmen ved Lakseberget lørdag 22. juni. Fra kl. 18 er det bare å komme, ta med grillmat og drikke, og nyt en hyggelig kveld sammen med venner og naboer. Velforeningen stiller med griller, så det er bare å ta med det du ønsker å grille. Bålet tennes ca. kl. 22.00, værforbehold. Dette blir en fantastisk anledning til å feire midtsommeren i fellesskap.

St.Hans bål i Nevlunghavn ved Lakseberget
Foto: Nevlunghavn Velforening

Feiring i Helgeroa

I Helgeroa inviterer Velforeningen til feiring lørdag 22. juni kl. 18 på Langholtstranda. Ta med nistekurv, nyt et deilig midtsommerbad og bål. Dette blir en strålende anledning til å feire midtsommeren ved sjøen og nyte den vakre sommerkvelden sammen.

Feiring på campingplasser

I tillegg til feiringen i Nevlunghavn og Helgeroa, arrangeres det St.Hans-feiring på nesten alle våre campingplasser. Legg turen med bobil, campingvogna eller teltet til en av våre idylliske campingplasser, og opplev den magiske stemningen rundt bålet på en av våre idylliske campingplasser.

St.Hans-feiringen på en campingplass
Foto: Omlidstranda Camping

Hvorfor feirer vi St.Hans?

St.Hans, også kjent som Jonsok eller midtsommer, markeres rundt 23. juni til ære for Johannes døperens fødselsdag. Feiringen er en gammel tradisjon som også har røtter i førkristne solfestivalskikker, hvor man feiret solens høydepunkt. I Norge er dette en tid da dagene er på sitt lengste og nettene på sitt lyseste, noe som gir oss ekstra grunn til å feire lyset og sommeren.

Hvorfor brenner vi bål?

Å tenne bål på St.Hans er en skikk som går langt tilbake i tid. Historisk sett trodde man at bålet kunne jage bort onde ånder og beskytte mot ulykker. I dag har bålet blitt et symbol på samhold og fest, hvor vi kan samles rundt flammene, dele historier og skape minner sammen.

Vi ser frem til å feire midtsommer med dere!

I 2023 ble St.Hans-feiringen uten bål

Kilder:

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Påmelding til Brunlanesløpet
Del

Legg igjen kommentar