St.Hans i bygda vår uten bål

I år vil St.Hans-feiringen i hele bygda vår bli annerledes enn tidligere. Larvik Kommune har tatt det fornuftige valget å innføre et bålforbud på grunn av den ekstremt tørre perioden vi befinner oss i. Dette tiltaket er nødvendig for å redusere brannrisikoen og sikre alles sikkerhet.

Utklipp fra kommunens nettside
«Larvik brann og redning (LBR) og Sandefjord brann og redning (SBR) har i dag vedtatt en midlertidig forskrift gjeldende fra 7 juni om forbud mot bruk av ild i sine kommuner.
Forskriften forbyr også bruk av ild i innmark, inkludert faste, godkjente bålplasser. Derfor er den midlertidige forskriften strengere enn det generelle bålforbudet som inntrer hvert år over hele landet mellom 15. april til 15. september.

– Hvor lenge varer dette forbudet?

– I utgangspunktet til 30. juni. Da tar vi en ny vurdering, eller tidligere hvis det kommer mye regn og skogbrannfaren blir vesentlig redusert, sier brannsjef Jon-Olav Vagle.»

www.larvik.kommune.no
bålforbud larvik kommune
Skjermdump fra kommunens nettside

Feiring med bålforbud

Bålforbud betyr at det ikke vil bli tillatt å tenne bål i bygda under St.Hans-feiringen. Dette kan selvfølgelig føre til en viss skuffelse for noen, da bålet har vært en tradisjonell del av feiringen. Likevel er det viktig å huske på at bygda vår har tatt dette valget av hensyn til fellesskapet.

Men frykt ikke! Selv om bålene er fraværende, betyr ikke det at St.Hans ikke kan feires på en gledelig måte. Dette gir oss fortsatt muligheten til å samles med familie og venner, nyte den vakre solnedgangen og opprettholde tradisjonen med å feire midtsommer.

Det er viktig å være oppmerksom på at det også kan være brannfare ved bruk av griller og stormkjøkken, så det er viktig å respektere de gjeldende brannsikkerhetsreglene. Unngå å fyre opp åpen ild eller bruke brannfarlige materialer som kan føre til uønskede situasjoner. Vi oppfordrer alle til å være ansvarlige og ta hensyn

Solnedgang i Helgeroa

Hvor skal det feires St.Hans

For å holde deg oppdatert om de ulike arrangementene og feiringene som finner sted i bygda vår, kan du følge med på alle sosiale medier-sidene til de respektive velforeninger og campingplasser. Her vil du finne informasjon om planlagte aktiviteter, konserter og andre festligheter som kan gi deg en minnerik St.Hans-feiring.

Selv om bålforbud kan føles trist for noen, er det viktig å huske at sikkerheten og beskyttelsen av våre omgivelser er av største betydning.

Vi ønsker alle en fantastisk St.Hans-feiring i bygda vår, fylt med fellesskap, glede og respekt for naturen og hverandre!

Fargen langs kyststien er blå både på havet og steinen
Fine svaberg i midtsommer varmen. Foto:Marte Østmoe

Tekst: NevlunghavnLosen

Foto: NevlunghavnVel, Marte Østmoe, Anne Thorstein

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Bålforbud
Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne