Fra drøm til fast adresse

Privatmegleren i Larvik tar mer enn gjerne turen ut til Brunlanes. Sjeldent finner man her et skilt med påskriften TIL SALGS, når det likevel skjer, da er det mange om jernet.

Hvem vil ikke bo så nær havet, kyststien og solnedgangen?
Henning Tallakstad fra Privatmegleren i Larvik kan godt forstå at det er press på eiendommer i Brunlanes.
Han kan fortelle at boliger i Larvik kommune, i 2021, lå på tredjeplass i prisstigning.
Hvordan prisene vil se ut i fremtiden, det vil Henning ikke spå, men synes å kunne se en økende trend: – Flere trekker seg fra bort fra byene og gjerne ut til provinsen.

Reklame
Tekst: Marte Østmoe Foto: Marte og Privatmegleren

Idyll til salgs

– I Helgeroa og Nevlunghavn er det mange som har gode sommerminner, forklarer Henning.

– Mange som bodde i byer lekte kanskje med tanken om å en gang flytte på landet. Da koronapandemien kom, flyttet mange ut på hytta. Nå fikk de erfare at det faktisk gikk an å både jobbe og leve her. Oppdagelsen var imidlertid ikke helt unik, men lignet snarere en trend. Når ikke en, men mange mennesker bærer på den samme drømmen og ser muligheten til å realisere den, da stiger naturlig nok etterspørselen og dermed også prisene.

Henning Tallakstad innrømmer at etterspørselen etter de rette objektene er stor.

– De siste eiendommene vi har solgt har gått over prisantydning.  

Sterke følelser: Privatmegleren har flere ganger stått for visninger i Brunlanes. Vi har varme følelser for stedet og bistår gjerne når kunden vil ha ny takst, kjøpe eller selge. Dette huset er nå til salgs i Nevlunghavn

Fra krise til suksess

Store summer til tross, Henning bedyrer at det ikke er kroner og øre som driver han.

– Jeg jobbet først som elektriker, forteller han, – En bekjent introduserte meg for eiendomsmarkedet. Jeg hadde 3 – 4 visninger og forsto at det var dette jeg ville.

For å gå denne veien måtte Henning etterutdanne seg. Tre nye år på skolebenken ventet. Han jobbet ca. 10 år i Oslo før han og kollega/kamerat Tom Erik Henriksen i august 2008 startet Privatmegleren Larvik. Etter ca. 2 mnd. kom finanskrisen. Men hva nå? – Vi var småbarnsfedre begge to, i flere måneder hadde nesten ingen lønn, vi sto på og holdt ut. Etter en stund normaliserte markedet seg og vi har siden den gang vært en av de ledene meglerforetakene i byen.

I gode og onde dager

I dag er fem dyktige medarbeidere knyttet til kontoret i Larvik. Siri Tvetene Istre har også blitt medeier. Vi tar alle visninger selv som er stort sett på ettermiddag/kveld og i helger.

Henning Tallakstad innrømmer at jobben som megler krever sitt. – Kanskje ikke så mange tenker over det, men det er et stort ansvar, sier han. Ikke bare kan han vise til økonomi og store summer, megleren skal også imøtekomme en rekke følelser. Salg og kjøp kan like gjerne komme av kjærlighet, nytt samboerskap og økonomisk suksess etc.

Det er nettopp spekteret av tilfeller, variasjonene og ikke minst menneskemøtene som gjør at eiendomsmegler Henning trives i jobben sin. – Det som driver meg er alle menneskene, situasjonene, hendelsene og ønskene deres, som eiendomsmegler opplever jeg at jeg kan bistå og være til hjelp.

Gamle skolen i Nevlunghavn ble solgt av Privatmegleren
Da klokka klang: Mange har lurt på hva som vil skje med den gamle skolen i Nevlunghavn. Det var Siri Tvetene Istre som stod for salget. Det var Brunlanes eiendom som trakk det lengste strået i kampen om denne eiendommen

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement og arbeid sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Vil du vite mer om Brunlanes Eiendom? – KLIKK HER

Kan en ha det bedre enn å nyte sitt eget paradis

Del

Legg igjen kommentar