Det lyser i stille grender

Losen Erik ved roret

Ja, lyser gjør det. Stjerner, lykter og lenker er tent! Til tross for den høye strøm prisen lyser det! Ingenting skal kan stoppe julestemningen her i Brunlanes! Men når det gjelder ordet «stille» kan en ikke si at grenda vår passer helt inn i sangen. Her er det heller få som ligger på latsiden, for hvilken side er vel det?

Det siste året, tross den ene vaksineringen etter den andre, har vi på Losen kun sett engasjement, iver og ståpåvilje. Hva er det bygda vår ikke har nå? Alt hva du trenger kan kjøpes kortreist, det er pølse, det er fisk, egg, epler, bringebær, blomster, honning, brød, kaker, såpe og nå også dyrefôr.

Ved hjelp av Losens butikk får du dessuten krydret hverdagen litt ekstra. Vi har krukker og poser med det lille ekstra som må til for at akkurat din mat skal smake perfekt, ja – som vi pleier å si, – svinaktig godt!

Da vi opprettet nettbutikken var  det egentlig bare ment som et litt artig forsøk. Nå i desember kan vi hilse og si at jammen var forsøket vært. Og uten å røpe hva julenissen har med seg i sekken sin, kan vi si så mye at i år er det mange som får så hatten passer: Sydvester, luer, capser og sågar bøttehatter.

Mange av produktene er merket med #Brunlanes og det av god grunn.

Det lyser av bygda vår. Vi lyser vei for andre som lurer på om de skal tørre å satse.

Største prisen

Vi lyser vei og ber gründere og entreprenører brette opp ermene, ta tak, stå på. Det er sant at Brunlanes er det stedet i Norge med flest soldager i året, men selv her er det ingenting som kommer av seg selv. Vi må stikke fingeren i jorda, kalle en spade for en spade og hjelpe hverandre.

De sa det så fint på dagsnytt her forleden: Skal vi klare oss i trange økonomiske tider, – kjøp lokalt! Med dette hjelper du en nyetablert bedrift fram og sparer miljøet for transport. Når du deretter gir varen som gave gjør du andre oppmerksomme på produkter de ikke visste fantes. Dermed spres det glade budskap og nye lys tennes.

Det lyser i stille grender. Det lyser også i grender der iveren er stor!

Til sist vil vi gratulere Bjerke Spekemat som i høst fikk prisen for årets inkluderingsbedrift. Dessuten bygdas O store handelsmann som fikk prisen for årets ildsjel 2021. Med dette benytter vi anledningen og minner om at snart er det Jul dere – og det viktigste er å hente seg litt inn!

Med Helgeroa paa skiva og årets inkluderings prisen smiler Dag Bjerke
Gründeren Dag Bjerke har alltid synes det har vært artig med integrering og setter derfor stor pris på prisen BjerkeMat fikk i høst
Bjerke Spekevare sin nye daglige leder hentet prisen for årets inkluderingsbedrift
Daglig leder: Kjetil Olsen er Bjerkes nye daglige leder. Han har lang fartstid og kan bedriften godt.
Ildsjel prisen Larvik 2021
Dag Arild Bakken er ikke bare hele bygdas O kjøpmann. Han er jaggu også Forbilledlig, positiv, engasjert og nå årets ildsjel 2021. Foto: Langsveien.no

Stor Julehilsen og klem fra oss

Ta Vare…..

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i penn av den Marte Østmoe
Foto: NevlunghavnLosen, Den Marte og Langsveien.no

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne