Sammen for livet

Pling! Søndag 20.oktober arrangeres TV-aksjonen. Ganske sikkert vil noen ringe på døra di. Pengene du gir går til barnekreftforeningens arbeid med å etablere familiehus for barn med alvorlig sykdom.

Lederen av innsamling tv aksjon i Brunlanes
Giverglede: Vidar Bjørnø Byholt står i bresjen for årets TV-aksjon også i år. Foto: Marte Østmoe

Tekst: Marte Østmoe

– Mange er berørt av dette og er i familie, eller kjenner noen som har eller har hatt kreft.

Dette sier Vidar Bjørnø Byholt. Lenge, lenge han har vært engasjert i TV-aksjonen. Ja, i så mange år at han reit har glemt hvilket år han startet ei heller har han tenkt å gi fra seg oppdraget. For som han sier: – Det er en hyggelig jobb!

Sammen er man mindre aleine

Ensomhet er i dag en av de verste folkesykdommene. Mange voksne føler seg alene, men hvordan er det da å være barn? I tillegg et barn med alvorlig sykdom?

TV-aksjonens mål er at flere av disse barna skal få muligheten til å være nærmere familien sin. Selvfølgelig gjelder dette visa versa. Pengene som kommer inn under søndagens innsamling blir øremerket arbeidet ned å bygge opp funksjonelle familiehus med rom for gode stunder. Dette vil kunne styrke både pasientens, men også de pårørendes helse.

– Det er ikke slik at Barnekreftforeningen kan bruke pengene administrativt, trygger Byholt. Han legger til at foreningen er pliktet til å bruke pengene til det gitte formålet og at dette skal skje innen fem år.

Krans på døra til Tv-Aksjonen
HJEMME BEST: I Brunlanes har det alltid vært hjerterom og stor giverglede. Foto: Luna Lovegood

Til husstandene i Brunlanes har Byholt bare godt å si.

– I alle de år som vi har jobbet med TV-aksjonen møter vi en raushet i den gamle kommunen vår. Noen har kontantene klare, men flere og flere velger å vipse.

Når det gjelder bøssebærernes ruter vil disse bli de samme som før og deles inn i 31 roder spredt fra Fredtun Folkehøyskole i øst til Hallebanen i vest.

Byholts hovedoppgave er å engasjere gamle og nye bøssebærere. Også her er det bare lovord å hente. – Vi starter i september og har god tid. Det har sjeldent vært manko på interessenter og alle rodene blir dekket.

I år melder YR litt av et høstvær og de gode hjelperne må antagelig hyre seg godt. Det dårlige været kan på en annen side komme aksjonen til gode. Kanskje flere dropper søndagsturen, holder seg hjemme og dermed er parat til å gi? Pling! Det ringer på døra di. Der står det en hyggelig bøssebærer og vet at du er raus.

Vaffelhjerte med rømme og jordbær passer til kaffen når tv-aksjonen er ferdig
VARMT SAMFUNN: I komiteen i år sitter Vidar Bjørnø Byholt, Anders Andersen og Geir Furuseth. Fra kommunens side har Tonje Pedersen lagt det meste til rette. Når bøssebærerne returnerer til Berg arbeidskirke med fulle bøsser, da serveres de lune vafler og pølser sponset av Meny Søndersrød. Foto: Caleb Oquendo
Sammen for livet
SAMMEN FOR LIVET: Barnekreftforeningen jobber for at familier med barn som rammes av kreft kan være mer og oftere sammen. Foto: Juan Pablo Serrano

Les med om aksjonen og formålet HER

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne