Nyåpning av BekkelundHuset i Gurvika

Et Feriested for alle – hele året

Fredag 31. mai 2024 ble det markert en betydningsfull dag for Gurvika Feriesenter, et feriested spesielt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser. Denne dagen ble det tidligere terminalbygget offisielt gjenåpnet som BekkelundHuset, etter en omfattende restaurering muliggjort av en generøs donasjon fra familien Bekkelund.

Åpningen av Bekkelundhuset i Gurvika, med alle flagg heist

En Historisk Nyåpning

I hjertet av Gurvika samlet det seg en mangfoldig forsamling for å feire denne viktige milepælen. Ordfører i Larvik, Birgitte Gulla Løken, var blant de fremmøtte, sammen med givere, frivillige som har bidratt gjennom årene, og brukere av Gurvika. Arrangementet var fylt med rørende historier om betydningen av Gurvika for sine brukere, og satte fokus på den inkluderende og støttende atmosfæren dette stedet har skapt.

Bekkelund-familiens Generøse Bidrag

Det er umulig å overdrive hvor viktig familien Bekkelunds bidrag har vært for restaureringen av terminalbygget. Med deres donasjon, som dekket omtrent 80% av de totale kostnadene, ble dette prosjektet en realitet. I tillegg til Bekkelund-familien, mottok Gurvika flere betydelige pengegaver og andre bidrag fra lokale organisasjoner som Lions Larvik, Civitan Liv Larvik, Stiftelsen Fossnes og Solbø, samt enkelte firmaer med pengegaver og hjelp under byggingen som ble verdsatt.

Noen av de store giverne til Bekkelundhuset i Gurvika

En Ny Epoke for Gurvika

Det nye BekkelundHuset er blitt et symbol på fornyelse og fellesskap. Det renoverte bygget kan nå tilby et moderne og tilrettelagt opphold for sine gjester, med et stort og velutstyrt kjøkken, et romslig fellesområde, tre store leiligheter og tre dobbeltrom. Alle rommene er naturligvis rullestolvennlige og designet for å møte behovene til personer med funksjonsnedsettelser. Leilighetene har fått navn etter personer som har hatt en betydelig tilknytning til Gurvika, noe som gir stedet en personlig og historisk dybde.

Gratulerer til Stiftelsen Gurvika

Stiftelsen Gurvika har gjort en imponerende jobb med å bevare og utvikle dette feriestedet. Den nye innvielsen av BekkelundHuset markerer starten på en ny æra med forbedrede fasiliteter og enda større tilgjengelighet for alle gjester. Dette prosjektet er et bevis på hva man kan oppnå når fellesskapet samler seg rundt en felles sak.

Vi gratulerer Stiftelsen Gurvika med det nyrenoverte BekkelundHuset og ser frem til å se hvordan dette fantastiske feriestedet fortsetter å vokse og berike livene til sine brukere.

Se vår YouTube-video fra åpningsdagen og følg gjerne NevlunghavnLosen for flere gladsaker og oppdateringer om hva som skjer i vårt lokalsamfunn.

Vil du kontakte Stiftelsen Gurvika? Link her
Vite mer om Lions Club? Link her
Vite mer om Stiftelsen Fossnes og Solbø? Link her
Vite mer om Nevlunghavn Velforening? Link her

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik Thorstein
Foto:NevlunghavnLosen

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne