17.mai i Brunlanes, en tradisjonsrik feiring

Oppstilling på brygga i Nevlunghavn hvor talen blir holdt

Det er noe helt spesielt med 17.mai i Brunlanes. Hvert år samles bygdas innbyggere for å feire Norges nasjonaldag med ekte bygdesjarm og fellesskap. I år er intet unntak. La oss ta en nærmere titt på hva som skjer i vår lille «bygd» denne festdagen.

Morgenstemning ved Nevlunghavn

Dagen starter tidlig, klokken 08.00, med oppmøte ved Nevlunghavn Bakeri. Det er her duften av nybakt brød og kaker ellers blander seg med forventninger.
Når toget setter seg i bevegelse mot Nevlunghavn brygge, er det vanskelig å ikke bli revet med av entusiasmen. Speiderne marsjerer stolt, og Berg skole- og generasjonskorps setter tonen med kjente marsjer. Ved brygga holder Hedda B. Jacobsen en inspirerende tale før toget returnerer til bakeriet.

Ved Nevlunghavn Bakeri starter dagen kl 08.00

En hyllest til historien

Klokken 09.00 er det tid for å hedre historien ved Berg gamle steinkirke. Her skjer bekransningen av bautaen til Eidsvollsmannen Grønneberg, utført av Truls Vasvik. Dette er et øyeblikk for refleksjon og takknemlighet over de som har bidratt til vår frihet.

Gudstjeneste og Isfest

Gudstjenesten i Berg Arbeidskirke begynner klokken 10.15, ledet av «gamle» presten Audun Haga. Berg skole- og generasjonskorps sørger for musikalsk akkompagnement, og ingen blir glemt – både barn og voksne kan glede seg over is etter seremonien. Dette er fellesskap på sitt beste.

Samling og Barnetog

Rundt klokken 11.00 samles vi på Berg skole. Her synger vi «Ja, vi elsker» før barnetoget setter i gang klokken 11.15. Toget snirkler seg gjennom bygdas gater ned til Søbakken, her er det med oppfordring til alle om å skape god stemning langs ruten. Her er det lov å rope hurra litt ekstra høyt!

17.mai toget snirkler seg gjennom de trange gatene i Nevlunghavn

Festlig samvær og underholdning

Når barnetoget vender tilbake til skolen, cirka klokken 12.00, fortsetter festen. Berg skole- og generasjonskorps spiller kongesangen, og det blir tale for dagen ved 7. klasses elevrådsrepresentanter, Klara Amundrød og Kristine Gundersen. Underholdningen er i trygge hender hos elevene fra 4. klasse som byr på moro for alle.

Leker og Kiosker

Fra klokken 12.30 åpner kioskene, og da starter også lekene og lykkehjulet. Det blir garantert latter og glede når barna konkurrerer og vinner premier. Husk å ta med bord og stoler hjemmefra, og parker ved Nesjar eller Meny for å gjøre dagen enda litt mer praktisk.

En dag for fellesskap

17.mai i Brunlanes handler om mer enn pølser og is – det handler om fellesskap, tradisjoner og å skape minner sammen. Enten du er fastboende eller på besøk, inviterer vi deg til å bli med på en dag fylt med glede, samhold og ekte bygdesjarm.
Gratulerer med Nasjonaldagen!

Følg denne linken for oppdateringer i nærmiløet

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik Thorstein
Foto:NevlunghavnLosen

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne