Brunlanesløpet – Sommerens vakreste eventyr

Velkommen til den lille idrettsklubben i Brunlanes

Denne sommeren er det endelig tid for Brunlanesløpet igjen! Brunlanes Idrettslag inviterer til sitt årlige løp, som arrangeres for 39. gang den 13. juli. Dette løpet har blitt et av høydepunktene i lokalområdet og kalles med rette «Sommerens vakreste eventyr.» Det er på tide å snøre på seg joggeskoene og melde seg på for å bli en del av denne fantastiske tradisjonen!

Brunlanesløpet rundt Mølen

Litt om Brunlanes Idrettslag

Brunlanes Idrettslag ble stiftet allerede 8. februar 1934, og den første formannen var Olaf Haugen. Klubben startet med friidrett, ski og hopp, og har en rik historie fylt med engasjement og dugnadsinnsats. Det har vært perioder med stor aktivitet, spesielt på 50- og 60-tallet, da laget hadde et lite klubbhus med kombinert badstue fra 1954. Det nåværende klubbhuset ble innviet i 1976. På slutten av 1970-tallet startet Brunlanes Idrettslag opp Brunlanes karusellen, et initiativ for skoleelever med aktiviteter både om vinteren og sommeren. Dette førte til en økning i medlemstallene, og laget stilte flere lag i Holmenkollen.

Lysløypa og Brunlanesløpet

I 1971 ble lysløypa ferdig på dugnad, og siden da har det vært oppkjørte løyper hver vinter så snart snøen har lagt seg. Brunlanesløpet startet opp i 1984 og har siden blitt arrangert årlig, med unntak av koronapandemien. I år blir det gjennomført den 13. juli, og arrangørene håper å slå rekorden på 650 deltakere. Løpet starter og slutter ved Nesjarhallen, og den lengste løypa går rundt Mølen og opp Omlid.

Påmelding til Brunlanesløpet
MELD DEG PÅ HER

Møt lederen Kåre Gudmundsen

Leder for Brunlanes Idrettslag er Kåre Gudmundsen, som fyller imponerende 80 år i år. Kåre har vært med på alle Brunlanesløpene og har ledet klubben i 28 år. Han har vært engasjert i styret siden slutten av 1960-tallet og har sett klubben vokse og utvikle seg gjennom årene.

Kåre deler noen av sine beste minner: «Bronsemedaljen til Turid Tanum på 3000 meter i NM og da Bjarne Sletten ble Norgesmester i maraton er prestasjoner som virkelig står ut for meg.»

Når vi spurte Kåre om hva hans drømmetall for deltakere i Brunlanesløpet var, svarte han med et bredt smil:

«Vi drømmer om å se 7-tallet på starten! Det betyr over 700 påmeldte. Kanskje jeg får ønske meg et nytt par løpesko for å markere begivenheten?»

Se video av Kåre i bunnen av teksten!

Brunlanes Idrettslag sine yngre krefter
Omgitt av yngre krefter: Kåre blir heller ikke eldre av å omgi seg med yngre krefter i styret. På bildet ser vi ham stå sammen med Cindy Rodal til venstre og Sonja Andersen til høyre. De to er klare til å gi Kåre et løft, bokstavelig talt, hvis det skulle bli nødvendig!

Tre ulike løyper

Brunlanesløpet har noe for alle nivåer:

  • Barneklassen (opp til 11 år): 1 km
  • Mellomløypa: 4,6 km
  • Hovedløypa: 9 km

Så her er det bare å melde seg på uansett alder og nivå!

Bli medlem!

Brunlanes Idrettslag ønsker seg alltid flere medlemmer. Medlemskap koster kun 350 kroner per år, og det er en fin måte å støtte klubben på. Bli med i denne flotte idrettsfamilien!

Meld deg inn her!

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik Thorstein
Foto:NevlunghavnLosen og Brunlanes Idrettslag

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Trenger du overnatting til Brunlanesløpet? I Brunlanes finner du noen av Norges fineste Campingplasser
Elektrikeren du kan stole på

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne