En Uke for Omsorg: Kampen mot ALS i Nevlunghavn

ALS – En Familie konfronterer Uventede Realiteter

Midt i idyllen – Nevlunghavn utfolder en uventet kamp seg for Johan Fredrik og hans familie. Den utfordrende reisen mot å håndtere ALS har ikke bare formet familiens hverdag, men også vist styrken i samholdet deres.

Navigering Gjennom Diagnosen ALS

Det som startet som et sjokk for familien for fem år siden, da Johan Fredriks kone fikk diagnosen ALS, har siden utviklet seg til en kompleks utfordring. Sykdommens uforutsigbare natur har satt familiens motstandskraft på prøve.

Hyttekos før ALS sykdom

Fra Hyttekos til Omsorg – En Familiefars Overgang

For en mann som Johan Fredrik, kjent for trivelige båtturer og hyttekos, har overgangen fra glede til omsorg vært en bratt læringskurve. Han deler refleksjonene sine om hvordan livet endret seg, og hvordan han tilpasset seg rollen som pårørende og «helsearbeider».

En Uke med Ro og Støtte – Å Lade Batteriene

Denne uken har Johan Fredrik søkt avlastning sammen med en god venn. Målet er enkel: Ro, refleksjon, og «gutteprat». En påkrevd pause fra den daglige belastningen.

Familiens Styrke og Engasjement

Døtrene, Malin og Maja, har vist eksepsjonell styrke. Malin, en utdannet helsefagarbeider, har engasjert seg som likemann i stiftelsen ALS Norge. Maja, en dedikert videregåendeelev som dyrepleier, balanserer skolearbeid og støtte til familien på en imponerende måte.

ALS Seminar med Malin Fredriksen i sofa prat
Malin i sofaprat under ALS seminaret, hun gjør her en veldig viktig jobb. Malin er en stor ressurs folk mange unge i denne rollen som likemann
Maja går på videregående og studerer til dyrepleier. Det vil nok ikke være synd på de dyrene som får omsorg fra Maja. Bare se hvordan han her koser seg med kosen. Hva tror du blir sagt …..

Fellesskapets Rolle og Arbeidsgiverens Støtte

Familien er takknemlig for støtten fra venner, familie og ikke minst Johan Fredriks arbeidsgiver, som har vist forståelse og tilrettelegging. En viktig påminnelse om betydningen av fellesskapets støtte i slike utfordrende tider.

Den Uutholdelige Byrden – Når Oppreist Hverdag blir umulig

Johan Fredrik har lenge vært på «felgen». Å måtte være oppreist, mens kroppen protesterer, er en frustrende realitet. Tankene svirrer rundt i hodet, og selv en enkel handling som å stå opp blir en uoverkommelig utfordring.

Helt hjelpesløs blir en når ALS sykdommen får overtaket

Åpenhet som Redning – Kortene på Bordet fra Dag Én

Mye av det som har reddet familien fra å bli overveldet av denne alvorlige sykdommen, mener Johan Fredrik, er den vedvarende åpenheten rundt situasjonen. Den dagen de fikk diagnosen, bestemte de seg for å legge alle kortene på bordet. De kjørte rundt til familie og venner, fortalte ansikt til ansikt, og skapte et rom for ærlig kommunikasjon. Denne åpenheten har gjort det lettere for dem å forstå hverandre på dårlige dager.

Familie og venner har alltid vært viktig for Maria, det å samle gjengen til uforglemmelige øyeblikk med god mat

Kommunens Støtte – En Nøkkel til Håp og Mestring

Johan Fredrik ønsker å fremheve kommunen og deres dedikerte kontaktperson. Kommunens støtte har vært en nøkkel til håp og mestring. Han skryter av den profesjonelle og emosjonelle tilnærmingen, som har gjort en betydelig forskjell i familiens reise med ALS.

«Durasellkaninen» Effekten – Livet med 9 Ekstra «Armer og Bein»

Johan Fredrik ler mens han reflekterer over utfordringene ved å ha flere kvinnfolk i huset, spesielt når du plutselig får 9 BPA-assistenter som skal fungere som ekstra «armer og bein» for en kone som allerede har vært som en duracellkanin. «Det er til tider ganske utfordrende, men veldig deilig. Nå har vi et helt team, og hun blir virkelig behandlet som dronningen av huset,» sier han med et smil.

Cito trøstens familiehund
Familihunden Cito ble en redning i hverdagen for familien

Oppfordring til Handling – Bli en Verdifull BPA-assistent

Som sykdommen har utviklet seg, har utfordringen vært å sikre tilstrekkelig BPA-assistanse. Johan Fredrik oppfordrer nå engasjerte enkeltpersoner til å melde seg som BPA-er i kommunen – enkle forlengede armer og bein, og en ressurs for familier som står overfor lignende utfordringer.

Å Belyse ALS og Gi Håp

Denne reportasjen søker ikke bare å dele Johan Fredriks historie, men også å belyse viktigheten av støtteapparatet rundt alvorlige sykdommer som ALS. Familien i Nevlunghavn blir en inspirasjon for håp og motstandskraft, selv i møte med livets mest utfordrende øyeblikk.

Lykkelig uvitende at den stygge sykdommen ALS ville komme
Med ALS må en ha Hjelp til alt, bare så enkelt som å shave leggende
Spabehandling fra barna er en del av hverdagen

Tusen takk Johan Fredrik for noen helt uforglemmelig dager og samtaler.
Er det flere av dere som trenger en prat? her er linken til fb siden til Johan Fredrik


Om du vil støtte kan du enkelt sende en gave til stiftelsen ved å søke etter kode 10282 i Vipps appen på mobilen din. Da kommer pengene direkte til Stiftelsen ALS, og du kan være med på å støtte forskning på ALS i Norge.

Linker

STIFTELSEN ALS
ALS Likemann

Psykisk Helse
Helsedirektoretet Koorinator

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik

Foto: Malin Fredriksen, Maja Fredriksen, Johan Fredrik Frediksen, Erik T


Tusen takk for støtten

Logo Esso Energi
Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne