Tenn et lys for håp og minne

31.august er en dag som markeres over hele verden som Verdens overdosedag. Dette er en dag for å rette oppmerksomheten mot de som har mistet livet på grunn av overdose, de som sliter med avhengighet og ikke minst, for pårørende som også bærer byrden. Over hele landet samles mennesker for å minnes og vise støtte til alle berørte av denne utfordrende virkeligheten. Som styremedlem i Recovery og Tilfrisking, – en frivillig organisasjon for mennesker med avhengighet, oppfordrer jeg deg til å bli med i markeringen ved å tenne et lys og vise din omsorg.

En felles kamp

Avhengighet er en problemstilling som berører mange familier og individer i samfunnet vårt. Nesten alle har noen de kjenner som lider av en form for avhengighet, enten det er knyttet til rusmidler, legemidler eller andre substanser. Verdens overdosedag gir oss en mulighet til å reflektere over dette og minnes dem som har tapt kampen mot avhengighet.

Pårørende – en viktig del av historien

Verdens overdosedag er også en anledning til å anerkjenne og hedre pårørende som står ved siden av sine kjære i kampen mot avhengighet. Pårørende spiller en avgjørende rolle i å støtte, trøste og inspirere dem som sliter. Deres engasjement og dedikasjon bør ikke undervurderes, og denne dagen gir oss en mulighet til å rette oppmerksomheten mot deres innsats og utfordringer.

Et lys av håp

Å tenne et lys denne kvelden symboliserer mer enn bare minne. Det er en handling som viser håp for de som fortsatt kjemper mot avhengighet, samt styrke og støtte til pårørende som også bærer byrden. Mennesker som er fanget i avhengighetens grep, kan ofte føle seg isolerte og uten håp. Ved å lyse opp mørket med et lys, sender vi en beskjed om at vi bryr oss, at vi står sammen og at det er mulig å komme seg ut av avhengighetens helvete.

Tenn ett lys Verdens overdosedag

Styrken i samhold

Som medlem av Recovery og Tilfrisking, en frivillig organisasjon som jobber med avhengighet, har jeg sett den positive effekten av samhold og støtte. Mennesker med avhengighet og deres pårørende er ikke bare sine utfordringer – de er en ressurs for samfunnet når de får den hjelpen de trenger for å komme seg på rett spor. Ved å delta i markeringen av Verdens overdosedag viser vi at vi står ved deres side, og at vi tror på deres potensiale til å overvinne hindringene de står overfor.

Verdens overdosedag - det angår alle

Din deltakelse betyr noe

Vi kan ikke miste flere liv til avhengighet. Verdens overdosedag er en påminnelse om dette. Jeg oppfordrer deg til å delta i markeringen og tenne et lys for håp, minne og pårørende. Vis din støtte til de som er rammet av avhengighet, samt til de pårørende som også bærer byrden. Bidra til å skape en mer inkluderende og støttende samfunnsholdning.

Møt opp, bry deg, og sammen kan vi bidra til å bryte ned stigmaet rundt avhengighet og arbeide mot en sunnere og mer medfølende verden.

IKKE DEG – IKKE MEG – MEN ❤️ OSS ❤️

Om du vil støtte R.O.T. sitt arbeid sier de helt sikkert TUSEN TAKK for en liten slant. Du kan VIPPSE til #513036

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik T

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne