Utforsking av Ideer og Innsikt Gjennom Nevlunghavnlosens Øyne og Samtaler med Inspirerende mennesker. I den pulserende atmosfæren på årets Arendalsuka-2023 fikk Nevlunghavnlosen en unik sjanse til å dykke ned i et hav av samtaler og diskusjoner. Med Roy Myrland fra Langsveien.no ved sin side, en engasjert nyhetsdekningsspesialist, ble Nevlunghavnlosen tatt med på en reise som brakte dem tettere på kjente personligheter som Harald Stanghelle og forsvarsjef Eirik Kristoffersen.

En hyggelig samtale ble det. Hør samtalen her

På årets Arendalsuka, en demokratifestival som har vokst i både omfang og betydning, fikk jeg som den enkle selvutnevnte Losen en gyllen mulighet til å dykke inn i en virkelig spennende atmosfære. Sammen med Roy Myrland fra Langsveien.no, en dedikert arbeidsmaur innen nyhetsdekning av både små og store saker, fikk jeg muligheten til å komme enda tettere på kjente og talentfulle mennesker som jeg har stor respekt for.

Mennesker som Harald Stanghelle, en respektert kommentator, samfunnsdebattant og leder av Arendalsuka-2023, samt forsvarsjef Eirik Kristoffersen, begge tilstedeværende under arrangementene, brakte festivalen til live på en særegen måte.

Hør samtalen her med Forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Med et øye for fremtiden, og etter å ha sett en strålende oppgang i deltakerantallet, var det klart at Arendalsuka virkelig fungerte som en flerdimensjonal scene for demokratisk uttrykk. Den ekspansive tilstrømningen av 1680 deltagere i år, en vekst på 300 fra foregående år, vitnet om begivenhetens betydning som en arena for å dele tanker, ideer og fremtidsvisjoner. Stortingspresident Masud Gharahkhani formulerte det treffende: Arendalsuka er selve manifestasjonen av demokrati i praksis.

Vår fantastiske Stortingspresident skinte på Arendalsuka-2023

KI, AI og samarbeid på tvers

Mens jeg vandret mellom arrangementene, fikk jeg ikke bare oppleve spennende diskusjoner om den raskt voksende innflytelsen til kunstig intelligens og automatisering, men også sjansen til å se kjente ansikter og høre deres tanker om fremtiden. Roy Myrlands tilstedeværelse som en flittig reporter fra Langsveien.no ga meg muligheten til å få et mer intimt innblikk i de fascinerende individene som delte sine innsikter. Adm. direktør i Virke, i en tankevekkende sesjon som bar tittelen «Menneske mot maskin? Vil KI føre til butikkdød eller redde arbeidsplasser!», viste til behovet for å være årvåken og forberedt. «Vi må være påkledd,» sa han med en viss humor, mens han omdefinerte forkortelsen AI til «assisterende intelligens». Dette vitnet om en sunn bevissthet om teknologiens innvirkning på samfunnet og arbeidslivet.

Apeland adm i virke holdt ett fengende innlegg under Arendalsuka 2023
KI og AI var ett stort tema under årets Arendalsuke

Arrangementene som utforsket rollen til frivillige organisasjoner i en stadig mer kompleks samfunnsmessig kontekst, samt betydningen av samarbeid mellom staten, kommunene og private sektorer, utgjorde en solid del av festivalens innhold. Diskusjonene var banebrytende og pekte på økende behov for rehabilitering og bærekraftig samfunnsutvikling.

inkludering var ett tema under Arendalsuka-2023
Bård Hoksrud var engasjert som vanlig under Arendalsuka-2023
Hør samtalen her med Bård som har sine klare meninger

Arendalsuka-2023 – Som ett stort europeisk 5 etagers discotek

Arendalsuka-2023 hadde virkelig gitt mersmak. Som den enkle Losen, ledsaget av Roy Myrland fra Langsveien.no, hadde jeg fått smakebiter av et bredt spekter av ideer, fremtidsvisjoner og diskusjoner som ble spredt over denne demokratisk ladde arenaen. Nysgjerrigheten som brant i meg, hadde blitt næret, og jeg visste at min tilstedeværelse var mer enn bare tilskuer – den var et bidrag til det levende demokratiske mangfoldet. Med tankene fulle av inspirasjon og innsikt, forlot jeg Arendalsuka, klar til å utforske enda mer av det som dette demokratiske diskoteket for ideer hadde å tilby i fremtiden.

åpningen av Arendalsuka-2023

Tekst: NevlunghavnLosen
Foto: Langsveien – Roy Myrland og NevlunghavnLosen – Erik Thorstein

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne