En bygd full av blomster og søtsaker

I Brunlanes er våren i full blomst, og det er ikke bare naturen som pryder seg i sine beste farger. Overalt rundt oss kan vi se dekorative blomster, både på buketter og i hager. Vi besøker to lokale butikker i bygda, og møter to flotte damer som er dedikerte til sitt håndverk

I Skjærgårdshagen finner vi bonden Camilla, som dyrker tusenvis av spiselige tulipaner og andre blomster. Hun selger blomstene sine til restauranter, spisesteder, kjente kokker og konditorer. Hagen hennes er en fryd for øyet, og duften av friske blomster og urter henger i luften. Camilla tar oss med rundt i hagen sin og viser oss de forskjellige blomstene og tulipanene som hun dyrker. Hos Camilla kan man bestille og kjøpe ferdige buketter og planter til å ha hjemme eller gi bort.

Gave og Interiørbutikken

I Losenbutikk finner vi Anne som har hendene fulle med å fylle på med nye varer. Butikken er full av livlige farger og herlige dufter av eteriske oljer og lys. Trenger du noe til festbordet ditt eller en gave, så er dette stedet å besøke. Butikken har et bredt utvalg av gaver og pyntegjenstander til enhver anledning, som for eksempel servietter, lys, og lignende. For ikke å glemme masse deilig eplemost fra Kryssgaarden og deilig italienske gourmet produkter. 
Anne skryter av Bygdekaffen som er «Losen» sin egen blandig og består blant annet av 50% kaffe fra India. Denne får du i hele bønner og malt 

Sommernyheter i LosenButikk
Nyheter hver dag: Hos Anne i LosenButikk dukker det stadig opp nyheter, her viser Anne frem de nye mosaikk bordene og stolene.

Festkaker og søtsaker

Vi går videre inn til Nevlunghavn Bakeri, der vi møter Konditor Gunn Hilde. Her kan det bestilles deilige kaker og brød til alle anledninger. Konditor Gunn Hilde tar seg tid til å lage hver kake med omsorg og kvalitet. Det kan anbefales «verdens beste» kransekake, som er et must på enhver fest. Det er på høy tid å bestille denne delikatessen av en kake nå, så du kan være sikker på å ha den på festbordet ditt til den store dagen.

Kransekake er Bygdas søtsaker
Gunn Hilde – Konditoren i Nevlunghavn har mer enn nok å henge fingrene sine i om dagen. I disse festdagene går det mye i blomster og søtsaker

Kakebestillingene hos bakeriet strømmer på om dagen, og det er ofte de bruker spiselige blomster fra Skjærgårdshagen som pynt. Det er tydelig at den lille bygda vår har et lidenskapelig forhold til både blomster og søtsaker. 

Det er aldri en kjedelig dag i denne lille bygda. 

Blomster og søtsaker
En boks med spiselige blomster som nettopp er hentet i Skjærgårdshagen og skal på en kake

Tekst: NevlunghavnLosen 
Foto: 
NevlunghavnLosen

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne