Med småting fra storting i Nevlunghavn

Nevlunghavn Bedehus torsdag kveld var ikke bare verdig, det var også livlig og engasjerende! Med Finn Kristian Marthinsen som hovedattraksjon, var det ikke en eneste person i salen som kjedet seg.

Marthinsens foredrag om «småting fra Stortinget» var både morsomt og tankevekkende. Han tok oss med på en reise gjennom politiske saker, parlamentarisk mangfold, spennende reiser og møter med mennesker. – Vi hang med på hvert eneste ord.

Kjell Magne Bondevik og Finn Kristian Marthinse poserer i bunad
2 spann: Disse 2 litt yngre utgavene av Kjell Magne og Finn Kristian har hatt mye morro sammen, 8 år på stortinget sammen blir det mange gode historier av.

Den fullsatte salen i «Kyststikapellet» ble oppslukt i Marthinsens engasjerende foredrag, som varte i hele to og en halv time. Vi lo, applauderte og ble inspirert til å tenke på hvordan vi selv kan engasjere oss i samfunnsspørsmål. Det var ikke bare Marthinsen som bidro til den gode og livlige stemningen. – Atles deilige bakverk og kaffeservering fra Anne-Lise, Marit, Mia og Åshild bidro også til en hyggelig og avslappet atmosfære. Disse damene har sørget for skikkelig trivsel og har stått for kaffekokinga og kjøkkentjenesten på bedehuset i mange år.

Gode historier og illustrasjoner på Nevlunghavn Bedehus
Latteren satt løst når Finn Kristian dro noen historier som ikke har vært offentlig før. Det blir det «småting fra stortinget av».

Mye morro

Som en langvarig krumtapp i Bedehuset – Kyststikapellet, har Finn Kristian Marthinsen vært med på å utvikle bedehusets virksomhet, og tilby et bredere spekter av arrangementer. Tradisjonell bedehusvirksomhet har blitt supplert med tenksomme foredragserier, og Husær´u-kvelder med mimring og moro. Det gamle styret gir seg nå, men de har virkelig satt sitt preg på Bedehuset. Vi takker dem for deres mange år med engasjement og dedikasjon, og vi ser frem til å se hva det nye styret vil bringe til Bedehuset i fremtiden.

Fredrik Jensen som holder en Husær'u kveld på Nevlunghavnhavn Bedehus
Husær’u kveld: Her ser vi Fredrik Jensen som forteller om husene i havna, og historiene om de som bodde der

Alt i alt var kvelden på Nevlunghavn Bedehus – Kyststikapellet en opplevelse å huske, med en verdig avslutning og en fantastisk hovedattraksjon. Det var en livlig og engasjerende kveld. Det var tydelig at bedehuset har en spesiell plass i hjertene til bygdas befolkning, og alle de som var til stede. Nevlunghavn Bedehus vil fortsette å være en viktig del av Nevlunghavn i mange år fremover.

Tekst: NevlunghavnLosen med god hjelp av Fredrik Jensen
Foto: Fredrik og Finn Kristian

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Malermester i Brunlanes
Del

Legg igjen kommentar