På millimeteren tilpasset plissè

Daniel med 17 år i Celcius har montert noen tusen plissè gardiner i hjemmene til kundene

Ønsker du et lyst hjem, men ikke innsyn? Sol i stua, men ikke blekede møbler?
– Prøv plissè!

– Gardiner har vel vært litt ut de siste 10 årene vel? Det er Ken André Olsen som stiller dette retoriske spørsmålet. Han har selv svaret og mener at plissè gardiner er enda mer effektive både når det kommer til å slippe lys inn, skape skygge, skjerme for innsyn og dertil dempe romklangen i et hus.
Olsen vet mye om både interiør.

– Med plissègardiner sparer du både den veggplassen og tradisjonelle gardiner gjerne tar. Gardinene er dertil i tekstil og romklangen i huset dempes. I tillegg gir plisségardinene en viss isolerende effekt.

Selger eier og montøren i Celcius solskjerming forran bilen
Unngår gardiner: Daniel Pawluk og Ken André Olsen gir deg den rette skjermingen. De ser til at både huset og hytta di enten er så lyst som du ønsker det, eller så skjermet og mørkt som du ønsker det. Foto: Celcius

En millimeter er nok

Under årenes løp har Olsen sett hvordan kvaliteten på ulike vinduer har endret seg og stadig blitt bedre. Idealet er ofte et rent uttrykk og plissègardinene støtter opp under dette.

Gardinen er festet til braketter på høyre og venstre side og kan både senkes og heves.

På dette viset er de velegnede til både å slippe lys inn og samtidig stenge for at fremmede titter inn. Montør Daniel Pawluk har jobbet på Celcius i 17 år og kan fortelle at en typisk kunde er eiere av et hus eller leilighet der det er kort vei til nærmeste nabo eller veien. Beboerne vil skånes for innsyn, men samtidig ønske lyset velkommen. I disse tilfellene senker man gardinens feste helt nederst i vinduskarmen og trekker gardinen opp eksempelvis til brysthøyde.

Plissè gardinene Tilpasses hvert vindu
Tilpasses: Hver plissé skreddersys slik at de passer eksakt til dine vinduer. Foto: Marte Østmoe

Praktisk plissè

For å få til eksakt tilpassing kommer Celcius helst på hjemmebesøk og gjør en gratisbefaring. Nå tas alle nødvendige mål, farger og kvaliteter prøves ut. Detaljene rapporteres til produsenten i Ski og etter 14 dager er den skreddersydde gardinen fiks ferdig. Daniel Pawluk bekrefter at monteringen ikke på noen måte preges av slurv. Her skal det helt på millimeteren stemme. Alt må være perfekt. Mest av alt er likevel plissè gardinen praktisk. Den kan senkes og heves og når de skal rengjøres skjer dette med en fuktig klut, støvsuger eller også kan de kobles av og vaskes for hånd.

Verken Ken André Olsen eller Daniel Pawluk tror at de vanlige gardinene vil gjøre comeback og innta norske hjem. Fra nå av er det bare enkle, praktiske og pene plissé.

17 år i celcius solskjermin med blikk for hver millimeter
Skarpt blikk: Daniel Pawluk har jobbet i Celcius i 17 år, har lang erfaring og tar presise mål. Foto: Marte Østmoe
Her monteres en markise
Ute og inne: Celcius har løsninger som kan tilpasset montering på innsiden og på utsiden av hus og hytte. Foto: Celcius
Innvendig fungerer plissè som solskjerming og er lunende
Lyst, men dempet: Gardinene gir en lunende effekt og kan benyttes som solskjerming, men også slippe lyset inn. Foto: Celcius

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i penn av den Marte Østmoe
Foto: Marte Østmoe
Celcius

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Vil du ha ett forslag på solskjermin? Ta kontakt med Celcius, da kommer Ken Andre på gratis hjemme befaring til deg. Enkelt å bare trykke på denne linken

Del

Legg igjen kommentar