Jul i bakemestergata

Brødrene Thorstein med sine koner, utgjør en stor andel av lokale forhandlere i Nevlunghavn

3. desember trommer vi sammen bygda og lager årets julemarked. Midt i smørøyet ligger Nevlunghavn Bakeri & Conditori og duften av nystekte smultringer sprer seg fra Havna til Hæljeroa.

Bedriftene på Nevlunghavn Torvet, Bakeriet, Frisøren, Fiskevogna og LosenButikk blir denne dagen omkranset av en rekke lokale forhandlere.

Fra fiskebua selges det ferske fiskekaker og kortreiste delikatesser fra vår egen kyst. Økologiske Kryssgården serverer eplemost i alle pasteller. Mosten av typen Elstar egner seg spesielt godt som gløgg. Det er flere som selger økologisk som kommer, nemlig Martin fra Solkysten Farming

Fra eple til gløgg med epler fra den lille lokale forhandleren Kryssgaarden i Brunlanes
Fra eple til gløgg: Eplemosten fra Kryssgården er lokal og økologisk. Dessuten sunnere og mer smakfull enn brus. Av den kan du også lage økologisk gløgg.

Når en pepperkakebaker

Inne i Losens butikk kan Anne hjelpe med å krysse av på korte og lange ønskelister. Her er alt fra små vertinnegaver til luksusartikler.
Vil du unne deg selv eller en venn noen gode hårprodukter? Da kan Lena fra Havna frisør hjelpe deg med gode produkter og kjempefine julegaveesker som innholder topp hårprodukter. Baker´n i Havna, alias Atle Thorstein, byr på mye mer enn sju slag. Ønsker du likevel å bake pepperkakene dine og kransekakene dine selv, ja så selger han også sine beste kakedeiger.
Inne på baker´n kan du se og kjøpe bilder av kunstner Rolf Aarøe Arnesen og mer kultur skal det bli: Klokka 12.00 inviterer Steinar Halvorsen til dagens første historiske vandring i gamle Nevlunghavn.

7 slag fra 2 brødre Erik og Atle Thorstein som er dyktige lokale forhandlere i Nevlunghavn
Sju slag: Atle og Erik Thorstein har god erfaring med julebaksten.

Hjem til jul

For barna tenner vi opp bålpanna og i god gammeldags slakter Abrahamsens tradisjon, lar vi dem grille sin egen formiddagsmat.

For med litt flid og adventstemning kan det det bli bål av gamle glør.

Alt dette mens vi hører bjellene til Rudolf klinge i bakgrunnen, eller også et kjenningsspor fra Coverbandfestivalen.

Og hint, hint: Hva er vel bedre enn en gave som ikke samler støv i bokhylla, men heller får plass i hjertet? Hva med å legge en, eller flere, konsertbilletter under treet?

Juletreet fra Brunlanes får du forresten også kjøpt denne dagen, det samme gjelder nek og annen fuglemat, for ikke å glemme den viktige juleveden.

Er det noen flere som kommer er de også garantert Lokale forhandlere

Er det da noe vi har glemt? Ja! Røde Kors kommer med sin maskot og nye lapper til ønsketreet. På lappene står det juleønsker til barn i vårt nærområde -Larvik, som ellers ikke får så mange presanger. Parolen lyder: – Plukk en lapp og bidra til at et barn får oppfylt et ønske!

Men hva skal vi med alle disse tilbudene 3. desember hvis det ikke også er mennesker til stede?

Stemningen kommer med gjestene. Vi sier som vi alltid har gjort:

– Kom som en gjest – Reis som en venn! – Julevenn!

Anne og Lene fra Nevlunghavn forran ønsketreet i bakeriet
Ønsketreet: Lene og Anne byr på pepperkaker og gavedryss. I bakgrunnen står Røde Kors ønsketre. På dette henger lapper med ønsker fra barn som ellers ikke får presanger fra nissen, men kanskje fra deg?

Tekst NevlunghavnLosen – Ført i penn av Marte Østmoe
Foto Marte

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne