Hun er en båt uten anker og med hodet fullt av tanker. Dette innrømmer Raga Rockers i sin sang «Hun er fri». Nettopp! Fri blir du også hvis du leverer båten inn til Stavern båt og motor.

Dem som leter etter Stavern Båt & Motor nettopp i Stavern må imidlertid navigere bedre.

–Da jeg tok over driften i 2017 hadde eierne allerede flyttet fra Stavern og hit til Heggedalsveien 67. Dette sier daglig leder Espen Flaaten. I bunn er han realfaglærer, men hadde ord på seg for å eie et noe over snittet velassosiert verksted hjemme på Grønneberg gård. To år var han også verksmester på nabobedriften Larvik båtverksted.
Da Stavern Båt & Motor var på leit etter ny sjef, da pekte kompassnåla direkte mot ham.

Ferskvannskjørt er best for båten før lagring
Ferskvannskjørt: Båtene kan gjerne kjøres direkte fra ulike haver i distriktet, via Lågen og direkte inn på bedriftens egen kai. Foto: Erik Thorstein

Trygt i havn

I dag driver Espen hele året rundt og har åtte ansatte. De som trodde at båt var en sesonggreie må tro om igjen.

– Nå, på denne tiden får vi alle typer båter inn, forteller Espen: – Noen blir levert på drop in og skal fikses før de noen timer eller dager senere på nytt er ute på havet. Andre blir levert inn og skal klargjøres og lagres fram til neste vår.

De fleste kundene til Stavern Båt & Motor er av den siste kategorien. Ofte er de hytteeiere, men ønsker å la båten bli værende i distriktet. Noen av disse forlater båten bare som den er ved kaia og lar nøkkelen ligge på et bestemt sted. Ikke lenge etter et Espen eller en av hans ansatte på pletten, plukker båten opp eller regelrett kjører den fram til bedriftens egen kai på østsiden av lågen. På dette viset slås minst tre fluer i en smekk. Båten kommer bokstavelig talt trygt i havn, den blir ferskvannskjørt og utstyr blir kontrollert, telt opp og testet.

Vårt mål er å ikke bli kontaktet av kunden under sommersesong.
Vi skal ha gjort en så god jobb at vi ikke hører fra dem igjen før båten på nytt skal på land.

Daglig leder av Stavern Båt & Motor Espen Flaaten.
 

– Det er viktig at vi sjekker alt av inventar og teknikk før vi setter den bort, informerer Espen. – Til dette har vi en sjekkliste og kan rapportere til kunden om det er noe vi mener bør tas hand om i løpet av vinteren.

Staben som gjør det best for båten din hos Stavern Båt og Motor
Stabil stab: Vegard, Kristin og Steve er tre av åtte fast ansatte ved Stavern Båt & Motor. Foto: Erik Thorstein

Omsorg og ekspertise

I flere år har staben på Stavern Båt & Motor bestått av den samme trofaste staben. Espen vet nesten ikke hva godt han skal si om dem. – De har erfaringen, kjenner båtene og ser utviklingen fra år til år, de kan komme med gode råd og anbefalinger om hva som bør prioriteres dette året og hvilke tiltak som eventuelt kan vente til det neste.

Ikke bare er det ekspertisen på plass, også rutinene skal følges. Ingen båter i Stavern Båt & Motor får stå kun på lager. Bedriften ønsker også ivare ta farkosten så godt som mulig.

Kunden bestiller gjerne grundig vask, polering og utlufting av tekstiler for å unngå jordslag og mugg. Deretter må bensinen konserveres. Når alt dette er gjort plastres båten godt inn slik at den ikke blir utsatt for unødig smuss.

Båtmotorer i hylla er viktig når kunden vil ha ny motor.
På hylla: Stavern Båt & Motor har motorer og annet utstyr på lager. Denne motoren er kun kjørt i 48 timer, har gjennomgått en nøye service og selges som brukt og for en hyggelig pris. Foto: Marte Østmoe

Ventetid

I løpet av vinteren blir båten tatt fram igjen. Nå venter kundens ønsker om eksempelvis nytt bunnstoff, service på motor og batterier, samt nødvendige reparasjoner. Når dette er på plass da blir båten plastret på nytt. Når våren kommer blir batteriet ladet og båten kan pakkes opp, som den fineste presang. Med andre ord: Er du som Raga Rockers og har andre ting å tenke på enn båt, – hvorfor ikke la noen andre ta seg av den biten? Eksempelvis Stavern Båt & Motor. Det er best for båten.

Vil du levere nøkkelen til båten for at Espen Flaaten skal hente båten din, kan du levere den til Erik Thorstein
Nøkkelen til en god natt søvn: Båteiere som vil overlevere ansvaret med båten sin til Stavern Båt & Motor kan la nøkkelen ligge i båten, levere den på marinaen eller også levere den inn på Losens butikk i Nevlunghavn.
Foto: Marte Østmoe
Sjekk liste er nødvendig for at det skal være best for båten
Båt hele året: Daglig leder av Stavern Båt & Motor Espen Flaaten har et opplag på 260 båter og har arbeid til åtte ansatte hele året. Foto: Marte Østmoe
Best for båten er når den er trekt med tynn pustende plast
Grønn beskyttelse: Når båten venter på neste service blir den kledd i grønn plast slik at den ikke blir utsatt for smuss. Foto: Marte Østmoe

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i penn av den Marte Østmoe
Foto: Marte og NevlunghavnLosen,

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Båten har det best her
Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne