Verken årets, eller livets høst stopper Arild Thorstein. Han møter høsten med solboller og åpningstider hele uka – hele året!

Å være pensjonert baker betyr nemlig ikke bare fritid og slaraffen. Høstfargene betyr heller ikke kroken på døra for bygdas bakeri. Å ha åpen hele året har vætt Arilds mål helt siden han og kona Wenche startet opp i 1986. Til interessenter som har hatt lyst til å leie i samme lokaler har Arild kun hatt ett premiss – hit skal ingen sommerstunt ellet sesongblaff. Det han ønsker seg er helstøpte kolleger med den samme filosofien som ham – Nevlunghavn er et sted vi må holde liv i hele året!

Torsdag er dagen som holdt av til bakern
HVER TORSDAG: En guttegjeng på to hjul har som tradisjons å rulle inn hos Baker´n i Havna hver torsdag klokka 11.00. Å dra til Nevlunghavn er ikke forbeholdt sommeren.

De gode naboene

Etter utbygningen på tidlig 2000-tallet flyttet Havna frisør inn i sør-enden og en blomsterbutikk inn i byggets nord-ende. Lena Walmann er fortsatt stedets lokale frisør, men blomsterbutikken har gått fra å være utsalg av suvenirer og kunst til lottokiosk og er nå tilbake der den startet – ny interiørbutikk åpnet i sommer. I hyllene på Losenbutikk her finnes et rikt tilbud på gaver og interiør. Er døra stengt, da kan kundene finne noe på bordet som står utenfor døra og bare vipse det varen måtte koste. Ut over dette vil butikken være åpen hele året – uansett vær.

Posten måtte frem

Nytt i høst er tilbudet om egen postutlevering. Mye av dagens handel går via posten, det kjøpes på nett og selges på finn. Med de nye pakkeboksene kan pakkene hentes direkte og boksen åpnes ved hjelp av en kode på sms.

Deretter kan man gjerne feire kjøpet med en liten kakebit og en dråpe kaffe.

Posten pakkeboks på bakeriet i nevlunghavn
PAKKELØSNING: Arild Thorstein går ikke av veier for nye muligheter. Nå har du muligheten til å hente pakken din hos bakeren.

Slik kan den ene businessen hjelpe den andre fram. Den gode visjonen vil alltid ligge i bunn. Arild kan innrømme at hytte- og campingturistene, opp gjennom tidene, har gitt lange køer og varmende tall i regnskapet. Tilsvarende har rolige vinter måneder både gitt røde tall og minus i kassa.

– De siste årene har det imidlertid blitt mindre og mindre forskjell på sommer og vinter, mener Arild.

Han snakker ikke om klima, men også antall gjester.

Hele året møter dere 2 blide brødre Erik og Atle thorstein
SOM VARMT HVETEBRØD: Brødrene Atle og Erik Thorstein har begge lang erfaring med familiens bedrift Nevlunghavn Bakeri & Conditori. Nå er Atle daglig leder og Erik hjelper til der det trengs når han kan.

Hyttene benyttes i helger og uker og dessuten blir det flere og flere fastboende. For ikke lenge siden ble den gamle skolen kjøpt opp av Brunlanes eiendom og bakeriet vil få nye naboer og sikkert flere kunder.

Nå i september blir kveldene mørkere, men 76-åringen Arild Thorstein ser absolutt ikke svart på det.

– Brød må vi jo ha, og hva er vel bedre en høstdag enn nettopp en saftig, skinnende solbolle?

Hele året skal Anne S. Thorstein smile varmt i sin LosenButikk
KJÆRLIGHET: Anne Slettebakken Thorstein så potensialene i bakeriets ledige lokaler. Hun sa opp den faste jobben sin i KID interiør og startet for seg selv. For som hun sier: Her kan jeg legge ned kjærlighet i både varer og kunder.

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i penn av den Marte Østmoe
Foto: Marte og NevlunghavnLosen,

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

https://www.instagram.com/losenbutikk/
Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne