Erik sier han har fått seg en los livet ut

Alt går i bølger. Vi er ute på dypt vann, får los og kan komme tørrskodd over på den andre siden. Havet benyttes ofte som et bilde på selve livet. Ikke minst er det bedre å hoppe i det enn å krype i det – Losen gifter seg!

– Vi kan vel lage en sak om at jeg gifter meg vel?
Erik Thorstein er på høyden. Det er medvind og god sikt. For ett år siden fridde han til sin Anne. Planen var å feire det hele i Spania, men i farta glemte de helt at turen dit både var lang og litt dyr for mange. Et av poengene med en fest var jo å samle venner og familie.
Erik og Anne valgte derfor å legge bryllupsfesten til et sted der de begge hører hjemme – nær havet, på Gurvika i Nevlunghavn.

Losen gifter seg- Anne og Erik
Øver på valsen: Lørdag 9. april skal det danses på et litt annet gulv, men ei gammel brygge fungerer også.

Høyt under taket

Selve vielsen skjer i Berg Arbeidskirke. Dette er et rom Erik gjerne snakker varmt om. Under pandemien foreslo han at kirken burde stå åpen. Han trodde folk kunne trenge et sted å sitte og tenke i fred. Som leder i Amundrød Borettslag legger han gjerne møtene til kirka. Her er det høyt under taket og de lune treveggene gir en god ramme. Nå skal huset benyttes til noe av det største som kan skje i et menneskets liv – to mennesker skal smis i kjærlighetens lenker.

Bruden er nummer 1 for Erik
Nummer en: For Erik er Anne nummer en.

Fast en borg

Skjønt lenker? Både Erik og Anne er selvstendige mennesker som også får det til hver for seg.

De er klar over verdien av autonomi og egentid. Anne har sterk estetisk sans og først da Erik var så smart å innvie henne i Losens nettbutikk ble følgerene flere og salget større. I panna til dem begge står det skrevet «kundeservise». Men de kan også være rause mot hverandre.

For en knapp uke siden rundet Anne 50 år, men synes ikke det er en uting å gifte seg i voksen alder. At Thorstein og Slettbakken nå gifter seg er bare med på å bekrefte statistikken. Ferske tall viser at dem som gifter seg i dag ofte er 10 år eldre enn gjennomsnittsalderen på brudepar for 40 år siden.

Over 40 å gifter seg igjen
Lett å like: I dag er det ikke uvanlig å gifte seg i selv om man er over førr.

Og svaret er…?

Endelig er det altså Erik og Annes tur.

Paret innrømmer at de nok ikke har utsatt hendelsen slik mange andre kjærestepar, grunnet pandemi, er blitt nødt til de siste to årene. Bestemmelsen ble tatt i fjor og festen kan heldigvis gjennomføres.

De har vind i seilene, befinner seg på en av livets bølgetopper og har gode framtidsutsikter.

Videre i livet skal de gi hverandre los.

Erik har tidligere livnært seg ved å hjelpe andre når det skal stelles i stand til fest. Han har bakt bryllupskaker og stått for catering, likevel er han nå overrasket over hvor mye som må være i orden før kirkeklokkene ringer på lørdag. Mulig blir ikke alt etter boka, men

en ting er likevel sikkert. Han vet hva han skal svare: – JA!

Estetikken er viktig i bryllups lokalene
Pastell for en kveld: Anne er en mester med estetikken og tryller lokalene på Gurvika om til det lekreste festlokale.

Fakta og kjærlighet

I løpet av årene med pandemi er det mange som har utsatt bryllupet sitt.
I 2019 ble det holdt bare 19855 bryllupsfester og man trodde at bunnen var nådd. Et lavere tall hadde man ikke sett siden 1995. I 2020 var der likevel enda færre som kunne feire kjærligheten. I 2022 er et mye å ta igjen.
https://www.nrk.no/nordland/faerre-giftet-seg-i-koronaaret_-men-oystein-og-charlotte-satser-friskt-pa-2021-1.15290289

Tekst og foto: Marte Østmoe

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement og arbeid sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar