Fredrik Jensen forteller om husene i Nevlunghavn

Husær’u kvelden på Bedehuset – Kystkapellet torsdag kveld, var noe som tydeligvis interesserte folka i husa ytterst i Brunlanes

Temaet denne kvelden var » Husa i havna – og folka i husa «. Det var Fredrik Jensen og flere havninger som guidet oss gjennom denne Husær’u kvelden. Langt over 100 personer var samlet på Bedehuset – Kystkapellet. Dette er det tydelige beviset på en levende bygd!

Om husene og folka som har bodd i de trakk fullt hus på kystkapellet
Både unge og gamle, Helgerosinger, nyinnflytta til bygda og havninger hadde funnet veien til Kystkappelet i Nevlunghavn denne torsdagskvelden. Det er det som gjør slike kvelder helt unike i vår lille bygd.

Historie time

Det er alltid mange historier som kommer frem under slike kvelder. Historiene om folkene i husene sitter løst, det samme gjør latteren.

Primus motor Finn Kristian Marthinsen i samtale med poståpner Liv Eva
Finn Kristian Marthinsen har en prat med Liv Eva Wendel som er født og oppvokst i posthuset i Nevlunghavn. Hennes mor var Nevlunghavns poståpner fra 1921 til 1961. Før dette var det onkelen til Liv Evas mor som var den første poståpneren i Nevlunghavn.
Innbydelsen som hang rund på stolpane
Det er disse lappene du må se etter når det er husær’u kvelder på Kystkappelet i Nevlunghavn.
Hanne Fjelltveit fortalte om hennes hus og opprinnelsen til havna
Hanne Rød Dvergastein Fjelltveit fortalte om huset hu og hennes familie bor i. Historien til dette huset går langt langt tilbake, og det er mest sannsynlig både rivd og bygd opp igjen mange ganger.
Jan Gisle Nomme dokumenterer alt
Jan Gisle Nomme har full kontroll på det med å dokumentere disse unike kveldene. Han er mannen som har digitalisert veldig mange av filmene som er blitt tatt opp gjennom tidene fra bygda vår. Trenger du å få digitalisert en gammel film, ja da kan du bare ta kontakt med han.

Tusen takk til gjengen på bedehuset – kystkapellet for deres engasjement og ståpåvilje for at historiene kan gå videre.
Kvelden ble avsluttet med en rungende og klar Havnasang.

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne