Skal vi være venner?

Viser strikkegenseren våres om oss på Mølen

Har du mange venner? De fleste på facebook kanskje? Eller er de fleste bare bekjente? På tide å rydde opp og kanskje invitere inn en ny?

Håndtrykk er det få av nå for tiden. Oftere trykker vi nok oftere på knappen og sier JA når noen spør om å bli facebookvenn. Det er da bare koselig? Antagelig kjenner vi også allerede litt til dette mennesket. Han eller hun kjenner igjen noen som kjenner en annen og som på sin side kjenner mora vår og dessuten naboen. Når en er kommet så lang er det ikke langt til å også have på vennelista vår. 

Mer enn favorittfargen

Men stopp litt. En gang fantes det bøker for slikt. «Mine venner» het de og var gjerne mykt innbundet gjerne i hvitt, eller enda verre, rosa syntetisk kaninskinn. Kolonnene var temmelig uskyldige. Navn, alder og yndlingsfarge.

Losenvenn

Like herlig ga vi ikke disse bøkene videre uten først å tenke oss om både en og to og tre ganger? Ingen hvemsomhelst måtte få lov å skrive i disse!

Smellbongbonger og sjokolade

Det samme gjaldt bursdager. Det var da bare de aller nærmeste som ble invitert med doble kort puttet ned i en konvolutt og med navnet sitt sirlig skrevet på utsiden? Det var bare de aller beste av de beste som fikk smake sjokoladekake, leke med ballongene og få en godtepose stukket i handa på vei hjem? Hva skjedde. Når ble venner bare navn ramset opp på en skjerm?  Som vi kan plukke fra mens vi nyter en nydelig kopp kaffe.

Invitasjon i fin konvolutt

Alle disse navnene, er de virkelig våre venner? Og hva skal vi i så fall finne på sammen?

Tankene koker under en ganske het sol. Losen befinner seg nemlig i Spania. Også her har jeg venner. Helt egne Spaniavenner. Under et opphold her opplever jeg også å bli bedre kjent med meg selv og prøver å agere som det heter i selvhjelpsbøkene – å bli min egen bestevenn. Men jeg trenger flere.

Kanskje bør jeg også rydde og vaske på Facebooksiden min? Eller også opprette et nytt felleskap? En egen Losenfamilie? Med dette inviterer jeg deg inn til å bli en LosenVenn.

Bli Venner ?

Nei, jeg har ingen polstrede og myke vennebøker, nei, jeg har ingen doble invitasjoner med pene motiv, ingen rektangulære konvolutter med silkepapirfôr. Det jeg har er gode tilbud og godt humør. Som LosenVenn kommer du først i køen når Losen lanserer nye tilbud, i tillegg kommer nyheter, reportasjer og stemningsrapporter fra hele bygda – Brunlanes.

Kanskje trenger du selv et sted å annonsere, eller bli venner med flere?

Om du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i penn av den Marte Østmoe
Foto: NevlunghavnLosen,

LosenVenn alle trenger venner
Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne