BURI tar kontroll før små dyr gjør skade.

Buri Norsk Skadedyr kontroll

Rotter, mus, men også maur. Små dyr kan gjøre stor skade.  Buri driver skadedyrene ut og fornøyde kunder inn.

Brunlanes og Tjølling er de stedene i Norge med flest maurarter. De såkalte sukkermaurene er minst, men ofte de verste!

Dette forteller Knut Vidar Christiansen som nå bygger Buri Norsk Skadedyrkontroll. I 2019 gikk han ut av Pelias, bedriften han selv var med å starte i 1993. I mellomtiden har Christiansen ervervet seg erfaring fra både eiendom-og entreprenørbransjen. Det er likevel med skadedyr han ønsker å jobbe. Knut Vidar humrer:

– Ja, skadedyrene er en ting, å utrydde dem er en glede i seg selv, men det er fornøyde kunder som er drivkraften min!

Buri Norsk Skadedyr kontroll
Christiansen & Sønn: Knut Vidar Christiansen gikk ut av Pelias i 2019. Sammen med sønnen Åvar Daniel Christiansen driver han nå Buri Norsk skadedyrkontroll.

Alt under kontroll

I Brunlanes er det flere hus- og hytteeiere som allerede har fast avtale og har tegnet abonnement med Buri. I kraft av en slik, gjøres det fire til seks kontroller i året. Tegnes det en avtale kun gjeldene maur, foretas det årlig to kontroller.

– Også dem som ikke allerede er kunder får god service hos oss, presiserer Christiansen.

– Hvis du ringer, er vi der i løpet av samme dag, eller dagen etter!

Foringsautomat musefelle
Utdrivelse: Buri benytter de metodene kundene foretrekker, men den mest effektive teknikken mot mus er fôringsautomater med gift.

Den som venter, får se

Dessverre er det det likevel slik at kundene venter for lenge med å ta kontakt. Antagelig håper de at skal klare å håndtere problemet på egen hånd.  Bare sjeldent får de dette til.

Christiansen kan vise til en kunde som har dessverre har fått rotter i hus. – De formerer seg fort, kan få over 10 unger og er vanskelig å bli kvitt.

Mangel på barfrost er en årsakene til mus og rotteinvasjon, forteller Knut Vidar Christiansen. – Kommer snøen før frosten, da overlever gjerne smågnagerne.

En ulykke kommer jo også sjeldent alene. Får du en ting å slite med, kommer det gjerne en ny utfordring i kjølvannet av dette. Har du mus, får du eksempelvis også huggorm.

Mus er huggormens beste måltid, forteller Christiansen, får vi drevet vekk musa, forsvinner også huggormen fra hyttetomta di!

Varmt og godt

Varmere klima både ute og inne kan øke andelen skadedyr. Christiansen trekker fram melmøllen spesielt. – Jo varmere folk har det på hytta gjennom vinteren, jo større er sjansen for at melmøllen overlever. Oppdager du melmøll, ønsker Christiansen at du ringer Buri med det samme. Tar du fram en våt fille og forsøker å vaske elendigheten ut av skuffene, da gjør du nemlig bare vondt verre. Christiansen sier det slik:

– Fuktigheten og restene av melet legger seg gjerne i sprekker og furer, dette er reine klekkerier.

Flaut eller fakta

I flere tilfeller har Knut Vidar Christiansen møtt på kunder som synes det er flaut å ha mus- og rotter, maur og veps. Buri ønsker at holdningen må snu seg. – Det er snarere smart å drive preventivt arbeid, slik tar du ansvar for eiendommen din og beskytter verdiene dine. Har du ei hytte til mellom 4 – 6 millioner er et abonnement på Buri bare smårusk å regne, mener han.

En ting er et tak som lekker og en kjeller med råte. Tar hytte- og huseier ikke tidlig nok affære kan de minste små kryp gjøre stor skade.

Middel mot maur

Ondt skal ondt fordrives

Buri jobber med preventivt, forebyggende arbeid, men også utdrivelse skadedyr som: 
– Maur
– Møll
– Skjeggkre
– Mus
– Rotter
– Veps

Om du vil støtte Losens bygde engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Tekst: NevlunghavnLosen – Ført i Penn av Den Marte Østmoe
Foto: Buri Norsk Skadedyrkontroll

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne