En magisk matopplevelse i Nevlunghavn

Perfeksjon sa du-Utskåret løkskall som chips

I oktober besøkte pop-up restauranten Attrå den gamle rekefabrikken i Nevlunghavn og ga både lokale og tilreisende gjester en matopplevelse de sent vil glemme.

En varm sommerdag i juli satt Henrik Falkensten og jeg Erik Thorstein. Som nå kaller meg for Losen i Brunlanes sammen på en benk i Nevlunghavn. Jeg storkoser meg de gangene jeg får en slik prat med Henrik, og denne gangen fikk jeg tent en gnist hos han i tillegg

Henrik Falkensten som opprinnelig kommer fra havna hadde en drøm. -En drøm om å starte et konsept der han kunne gi gjester en matopplevelse utenom det vanlige i et unikt rom sammen med andre.

Som en start på dette magiske prosjektet så falt valget på rekefabrikken som vår første pop-up sammen. Vi følte at dette var et fint sted å starte og et sted hvor vi kunne skape den opplevelsen vi så for oss, forteller Falkensten.

Rekefabrikken i høstlyset

Attrå

Attrå er et konsept satt sammen av kokkekompisene Bendik Fladvad Størdal, Ola Kinserdal og Falkensten selv. Kompisgjengen jobber på hvert sitt respektive kjøkken og er ikke kolleger i det daglige, men finner også glede og inspirasjon i å skape noe sammen.

Tilhørigheten min til Nevlunghavn var også en faktor for meg når vi startet dette og begynte her, sier Falkensten.

Klare fo å skape noen magiske matopplevelser

Det var veldig kjekt når Erik kunne hjelpe oss med en del av det praktiske i forkant. Og Helge på Havne Fisk & Skalldyr bidro ikke bare med ferske råvarer, men også med mange andre tjenester vi ikke hadde klart oss uten. Sier guttene bak dette unike konseptet

Dere har gitt alle som er i dette rommet en opplevelse de aldri har opplevd i Nevlunghavn, og som de kanskje aldri ville fått oppleve om det ikke var for dere. Var noe av det som ble sagt på rekefabrikken disse kveldene. Gjestene var fulle av lovord, om alt de hadde fått tatt del i.

Perfeksjon i magisk matopplevelse og tilberedning
Rå reker i terte form: Arild og Bendik er 2 fantastiske kokker som også er veldig gode med pinsetten

Skaperene

De tre kokkene har til vanlig travle hverdager i henholdsvis Trondheim og Oslo. Derfor synes de det var veldig deilig med noen rolige dager på et fint sted som Nevlunghavn.

Perfeksjon i matlaging

Her fikk vi også litt stillhet til å fokusere på å skape nettopp det vi selv ville, uten for mye støy, forteller Falkensten.

Kokkene flyttet inn i et helt tomt rom for en uke og gjorde alt fra bunnen helt selv. Den gamle rekefabrikken har et lite kjøkken, og lokalene brukes som galleri i sommermånedene. Nå skulle det plutselig bli restaurant for noen dager, og pop-up restauranten ble fullbooket.

Vi følte at vi klarte å levere noen fine kvelder og tilbakemeldingene vi fikk var over all forventning. Gjestene ga oss ikke bare tilbakemelding på mat og drikke, men også på at vi klarte å skape en fin og minnerik atmosfære, og det er noe vi er veldig fornøyde med, sier de 3 guttene.

Restaurant Attrå guttene Bendik Fladvad Størdal, Henrik Falkensten, Ola Kinserdal
Restaurant Attrå guttene: Bendik Fladvad Størdal, Henrik Falkensten, Ola Kinserdal

Det unike

Om Attrå kommer tilbake til Nevlunghavn er ikke umulig.

Dette var bare en start for Attrå, og vi gjør plutselig dette igjen når anledningen byr seg. Vi har en ambisjon om å få gjøre dette forskjellige steder i Norge, med ulike konsept og settinger, sier de 3 guttene i kor.

Dersom du vil være gjest neste gang Attrå popper opp på en unik destinasjon har Bendik, Henrik og Ola en oppfordring til deg:

Vi har en Instagram konto hvor dere kan følge oss for fortsettelsen og der kan du få vite om neste event: RestaurantAttraa, avslutter han.

Matopplevelse sa du-Utskåret løkskall som chips
Perfeksjon : Utskåret løkskall som chips som ligger på toppen av kuskjell og brent løkbuljong med akevitt.

Tekst: NevlunghavnLosen ført i penn av Caroline Vagle
Foto: Restaurant Attrå

Om du vil støtte Losens bygde engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne