Kristin Hjellegjerde Gallery er te bake

Kristin Hjellegjerde Gallery summer 2021 Nevlunghavn

På sin årlige sommerutstilling på Rekefabrikken i Nevlunghavn bringer Kristin Hjellegjerde Gallery sammen arbeidene til den britiske kunstneren Lee Simmonds og parisbaserte Rebecca Brodskis.

På trammen står en smilende og vakker sommergallerivert og hilser gjestene velkommen. Det er også i år Synne Dorthea Ravlo som tar deg imot. Synne er opprinnelig fra Brevik, rett over fjorden. Synne har jobbet for Kristin Hjellegjerde Gallery i flere år.

«Utrolig deilig å være tilbake, det er så fredelig og vennlig her i Nevlunghavn. Tenk å få sitte her på brygga å få oppleve alle disse koselige folka, og alle de som kommer innom havna her med båt. Jeg nyter hver dag, sier en superblid Synne.»

Velkommen: En sprudlende vert ønsker deg velkommen på trammen. Foto: Losen

Hvordan har besøket vært i år da?

Det har vært utrolig bra besøk, mye bedre enn i fjor. Det som er ekstra artig er at vi har solgt veldig mange av bildene.

Vi åpnet 19. juni og skal være her til 1. august. Galleriet er åpent Onsdag til Søndag fra kl 12 te 18. Her får du kjapt servert en kopp kaffe på bryggekanten

Betyr det at Nevlunghavn kan vente å se dere her flere år?

-Ja vi har nå tegnet en langtidskontrakt med eierne av Rekefabrikken. Vi stortrives her.

Kunstnerne

Den britiske kunstneren Lee Simmonds og parisbaserte Rebecca Brodskis, som begge utforsker de mulighetene som ligger i det figurative maleriet gjennom sine særegne stiler og fargepaletter. Der Simmonds omfavner spontaniteten, og maler med raske og energiske penselstrøk som gir komposisjonene hans en sitrende, drømmeaktig kvalitet. -Er Brodskis’ portretter nærmest hjemsøkende stille og kontrollerte, og satt opp mot ensfargede bakgrunner. Utstillingen setter dermed i gang en spennende kunstnerisk dialog, som fremhever både visuelle motsetninger og uventede paralleller mellom verkene.

Unik plass: Rekefabrikken er en helt unik plass og får frem sjelen i bildene. Foto: Synne
Foto: Synne

Anerkjent

Det må være flere enn meg som lurer på hvem er egentlig hun beskjedne Kristin Hjellegjerde?

Kristin Hjellegjerde Gallery åpnet i 2012 og ble raskt anerkjent som et internasjonalt galleri som stiller ut både nye og etablerte innovative internasjonale kunstnere som er teoretisk og estetisk sterke.

Galleriet er kjent for sin flerkulturelle kuratoriske tilnærming, og har de siste årene fostret nære samarbeid med museer og kuratorer over hele verden, samtidig som det har opprettholdt en dyp hengivenhet for kunstnerne det representerer. Med sin internasjonale bakgrunn ønsker Kristin Hjellegjerde å oppdage nye talenter ved å skape en plattform der de kan bli eksponert for både lokale og internasjonale kunder.

I 2019 kuraterte hun Kubatana på Vestfossen Kunstlaboratorium, en utstilling med fokus på afrikanske kunstnere. Hun samarbeider tett med både andre kuratorer og samlere samt med utviklere og arkitekter.

I april 2018 åpnet galleriet sitt andre lokale, i Berlin. Litt senere åpnet de også på pulserende London Bridge i London, og dette lokalet skal utvides i løpet av de neste årene.

I juni 2020 åpnet Kristin Hjellegjerde et sommergalleri i den vakre kystbyen Nevlunghavn her hjemme, tett etterfulgt av nok et sommergalleri på Scloss Görne i Tyskland i 2021.

I november 2020 gikk Kristin Hjellegjerde sammen med Jacqueline Goldenberg for å lansere JK Masters, for å kunne presentere secondary market kunstverk for de som leter etter noe unikt av høyeste kvalitet og/eller historisk verdi.

Kristin Hjellegjerde i sitt galleri
Kristin er alltid blid og hyggelig. Foto:Kristin Hjellegjerde Gallery

Planer

Allerede nå er Kristin i gang med planene for neste års utstilling.
Synne synes det er så utrolig deilig å være med på denne planleggingen utover høsten og vinteren, når kveldene er korte og mørke. Da er det deilig å kunne glede seg til en ny sommer i Nevlunghavn med mange trivelige og vennlige folk.

Kristin Hjellegjerde Gallery på rekefabrikken i Nevlunghavn
Vakkert: Nevlunghavn en sen sommerkveld. Foto: Synne

Tekst: Losen
Foto: Kristin, Synne og Losen

Nyhet på siden, ta deg en titt eller handletur.

Om du vil støtte Losens bygde engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne