Synlig trivsel og velferd i Helgeroa

Vi i Helgeroa Vel vil fortsette å gjøre Helgeroa til en bra plass å bo. Dette sier lederen Even Rimstad. Med seg på leken vil han ha innbyggerne. For som han sier, – Nærmiljøet, det er nærmiljøet.

-Alt av engasjement og tiltak er positivt, slår Even fast. Hans mantra er at Velforeningen i Helgeroa og nærmiljøet så og si er ett og det samme. – Det nærmiljøet har av engasjement og ønsker, det kan Velforeningen være med å tilrettelegge. For som Even sier: Motivasjon kan gi midler. -Men vi har begrenset med midler, og kan ikke love å bidra til alle ønsker.

Plantasjekohorter

Denne sommeren står vakre blomsterprosjekter for tur. I tett samarbeid med pådriver Hugo de Graff. Gartneren stiller med ekspertise og blomster. Frivillige vil deretter grupperes i egne koronaplantekohorter. På dette viset skal det på nytt blomstre i Helgeroa. I neste omgang kommer Hugo med vårløk. Dermed vil vi, også til neste vår, få et blomstrende liv.

Står her å gror i veikanten
Tulipan: Nederland er kjent for sinevakre tulipaner. Men gartner Hugo de Graaff foretrekker blomstene i Brunlanes. Dette bildet er fra i våres, men slik vil det se ut flere steder i Helgeroa neste vår.

I tillegg til dette er rydding av strender og plassering av badeflåter, noen av Velets oppgaver.

– Her har vi fått til en finfin ordning, sier Even. –Styret i velforeningen er mer eller mindre byttet ut. Noen av de som satt i styret, ville være en engasjert dugnadsgjeng og ta i et tak. Dermed har vi fått en egen, selvgående dugnadsgjeng.

Applaus i Helgeroa

Ett av arrangementene Helgeroa kanskje er mest kjent for er Helgeroadagene. I år må den ut av programmet. – Det har hvert år blitt et enormt vellykket arrangement, sier Even.

Men alt trenger vel ikke ligge brakk?

Helgeroa Vel applauderer prosjektorganisering og private tiltak. De vil mer enn gjerne koples på. Han får ikke sagt det ofte nok; Nærmiljøet er nærmiljøet. Hvorfor bare være medlem av en facebookgruppe? Hvorfor ikke også melde seg inn i foreningen?

Leder får råd og tipps fra beboer i Helgeroa
Gode råd: Her er Even i en engasjerende prat med Anne Grete Aske som har vært medlem i velet i alle år, og kan gi Even noen gode råd og tips


Formålet til Helgeroa Vel er festet i vedtektene deres, disse sier at velforeningen skal fremme medlemmenes felles interesse i området og virke for stedets sosiale og fysiske miljø.
Det er derfor viktig at innbyggerne er aktive medlemmer av Helgeroa Vel.

Even er optimist, ønsker å lytte, løfte og dra:

– Velet bidrar, lover han.

Helgeroa sitt elste hus
Helgeroas elste hus: Det ligger helt ned mot havna og er godt bevart. Du ser det fra brygga og parkeringen.

Om du vil støtte Losens bygde engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te #596123.

Tekst og Foto: Ført i penn av NevlunghavnLosen med hjelp av – Even og – Den Marte Østmoe

Denne reportasjen ble støttet av:

Marinaen i Helgeroa
Helgeroa sin bygde frisør

LINKER TIL REPORTASJEN

Nærmiljøet
HelgeroaMarina
HelgeroaVel
NorgesVel
GoogleMap

Del

Legg igjen kommentar