Nederst på brygga i Helgeroa ligger det en kiosk. Stedet er også gatekjøkken, bistro og informasjonssenter.
Her er det like koselig som hjemme!
Vi vil gjerne kalles den lokale stue eller, «storstua på bryggekanten», informerer Raymond Bjerkholt.
Siden 2018 har han og Tove Marthinsen, driftet Helgeroa Marina. Sammen går de inn for et tilbud som gagner alle.
– Vi har et bredt nedslagsfelt, bekrefter Raymond og slår ut med armene: – Vi driver gjestehavna, isbaren, cafeen og kiosken
og serverer dessuten hjemmelaget middag.
For dem som jobber overtid, tilbyr vi «overtidsmat». Den kan bestilles og hentes her.
Mat på fire bokstaver
Der andre bedrifter er opptatt av å finne sin nisje, er Helgeroa Marina ALT.
Det er nettopp dette Raymond synes er så spennende med jobben. – Vi er her for alle mennesker fra alle samfunnslag.
Det være seg 4-åringen som kommer med en tier for å kjøpe seg en is, eller pensjonisten som ønsker kaffe og wienerbrød.
På denne storstua kan også gourmeten finne sine favoritter. Raymond er kjent for sausene sine, kryddersmøret og de saftige biffene.
– Ut over høsten arrangerer vi egne biffkvelder, lover han.
Ute, men fortsatt hjemme
Lokale arrangement vil vi se flere av i månedene som kommer. Det blir gode biffer, pizza- og quizkvelder.
Når vi skriver november, serveres årets første juletallerkener.
Avhengig av årstid og sesong endrer vi stedets atmosfære, og er hele tiden opptatt av at folk trives!
For deres estetiske sans, vil Raymond spesielt rose Tove og Anna Ingeborg Haaland her. Tove er god på interiør. Anna Ingeborg er dyktig med planter og blomster.
Til dem som lurer på om tilbudet vil stå for lag vinteren igjennom, nikker Raymond bekreftende.
– Vi er til å stole på, holder en jevnt kontinuitet og holdet åpent 362 dager i året!
Tekst: Losen – ført i penn av Den Marte Østmoe
Foto: Gamle Helgeroa Marina og Losen