Kajakkentusiaster inntar Langholdt

Kajakkentusiaster på kurs

Brunlanesinger har denne sommeren bevist at de er usedvanlige spreke, uredde og impulsive.
På en knapp ukes varsel meldte det seg ti interesserte til sommerens første introkurs for kajakk. Få uker etter var kurs nummer to fullbooket!
I starten var arrangøren, Tine Raisbæk fra Kajakk og reiseliv, skeptisk; – Var det over hode mulig å sette opp et kurs på så kort varsel?
Svaret var et enstemmig ja! Klart vi kan! I Helgeroa får vi det til!

2 venninner har klar rulle på kajakkurs i Helgeroa
Rundt: Eskimorulle er en ting, men mer viktig er det å komme seg ut av båten når den ligger opp ned. Disse to deltakerne kan feire at de begge klarte brasene.

Førerkort i kajakk

På Langholdtstranda en mandag ettermiddag i juni møtte det opp en sporty gjeng i alderen 13 – 73! Inne fire timer skulle deltakerne lære seg følgende: Å løfte en kajakk, sjøsette kajakk, padle rett kurs og stoppe raskt, bakoverpadling og ilandstigning. Sist, men ikke minst skulle alle klare å komme seg tilbake i båten etter en velt, samt redde en kamerat som hadde falt i vannet. Som premie etter endt kurs fikk alle deltakerne et såkalt våttkort. Med dette i hånda står de fritt til å, ved offentlige kontor, leie både kajakker og annet utstyr.

Gøy på kajakkur i Helgeroa
Gøy: Å padle er først og fremst gøy, men jammen kan det også regnes som en sport!

Smily

– For noen grupper og for et sted! Dette utbrøt Tine Raisbæk.
Etter to vellykkede ettermiddager på kurs i Helgeroa har hun fordelt fargerike kajakker i oransje, gult og rødt, men også såkalte «våttkort».
Med disse i hånd kan eieren nå leie kajakker ved offentlige kontor og byrå.
Våttkortet er et bevis på at de evner å: løfte en kajakk, sjøsette kajakk, padle rett kurs og stoppe raskt, bakoverpadling og ilandstigning. Sist, men ikke minst kan de komme seg tilbake i båten etter en velt, samt redde en kamerat som hadde falt i vannet.
Tine Raisbæk har holdt kajakkkurs i mer enn ti år, men Helgeroa har så langt vært et ukjent kajakkeldorado for dansken. – Jeg kommer gjerne tilbake, smiler hun og er et eneste stort smilefjes.

Tekst: Marte Østmoe
Foto: Trine Raisbæk

Se flere bilder under her

Kajakkkurs på Langholdt kameratredning
Kamerat: Å padle alene er ikke å anbefale, men padler man sammen med en kamerat skal man kunne redde og hjelpe hverandre.
Tine lærer bort kunsten å padle på kajakkurs i Helgeroa
Tålmodige Tine: Tine er opprinnelig fra Danmark. Under sommersesongene de siste 10 årene har hun hver eneste dag holdt innholdsrike kajakkurs med ulike mål. Introkurs er gjerne det første man melder seg på, rett og slett for å sjekk ut om kajakk er tingen.
Mor og datter på kajakkurs i Helgeroa
Ingen alder: Under Helgeroa første kajakkurs i juni var deltakerne i en alder på mellom 13 og 74 år. For kajakkentusiaster er det ingen aldersgrense!
Kajakkentusiaster på kurs
Pop: Kajakkk er blitt en kjempepopulær sport – også i Helgeroa. Men før du legger ut på havet er det alltid lurt med kurs. Tine Raisbæk fra Kajakk og reiseliv, har denne sommeren holdt to kurs på Langholdt.

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne