Skap hyttestemning hjemme

Boken knytta til hytta

Tekst Marte Østmoe

Det ligger en helt fersk bok på bordet. Så ny at den fremdeles lukter trykksverte. Meningen var at boka skulle bli med på hytta. Nei, det er ingen hyttebok. Men en bok om hytta. ”Knytta til hytta” heter den. Forfatteren er Magnus Helgerud. Helgerud er idéhistoriker og kan fortelle oss hvor viktig hyttelivet er for nordmenn. Mye visste vi fra før. Eller vi hadde det på følelsen. Nå blomstrer disse følelsene. For er det ikke nettopp slik at når noe ikke er der mer, det er først da vi oppdager hvor viktige de var? Det gjelder mennesker. Og det gjelder ting. Ikke minst gjelder det hytta. Nå går vi en deilig hyttesesong i møte. Men vi kan likevel ikke benytte den. Bli hjemme er helsemyndighetenes parole. Varselet gjelder også dem som er friske. Hytte- og campingfolket er ellers med på å løfte kommunen vår. Det blir så å si liv i leier´n. Når Larvik kommune nå setter ned bommen, er det ikke vondt ment. Ingen må ta det personlig. Poenget er å hindre at også neste vår blir like trist. 

På Larvik kommunes nettsider skriver de derfor: Kjære hytteeier og campinggjest Det er svært viktig å følge myndighetens restriksjoner på hyttebruk. Vi må alle ta ansvar for å bremse spredningen av korona-viruset. Larvik kommune har også sagt tydelig i fra at de ikke har kapasitet innen helsevesenet til flere enn sine egne innbyggere. 
Står vi sammen, følger de midlertidige restriksjonene vil Korona bekjempes og vi kan alle vende tilbake til hverdagen. Da gleder vi oss til å igjen se deg.

I kommunen vår er det bygget 5000 hytter. 
Hvis vi ganger dette med 4 mennesker pr. hytte får vi 20.000 mennesker. Det er mange. Det vil føre til at vi kommer tettere på hverandre. Dette igjen øker sjansen for spredning. 
Hytteforeningen sier det er ”urettferdig”. Men det er også urettferdig hvis noen skulle bli smittet fordi andre ønsker seg en ferie. Ja! Vi vet at Brunlanes har alt en kan ønske seg. Ja. Vi skulle gjerne delt. Ja! Vi skulle ønske vi kunne gå tett på Kyststien og samles rundt bålpannene. Men nei. Vi er lei oss for det. Vi forstår godt dem som er knytta til hytta. Ferie trengs. Utferdstrang er bra. Turer er toppen.
Hyttefolk er velkomne.
Men ikke akkurat nå. 

Er du redd for at uvedkomne gjester bruker eller snoker rundt hytta di, finnes det gode råd og tilbud.
La Nevlunghavn Hytte og Vedlikeholdsservice V/ Geir Ole Hansen ta den vakta og bli selv i ro. 

For den beste medisin er tålmodighet. Og mye av det som gjøres på hytta, kan også faktisk utføres hjemme. Som å fyre i peisen. Spise sjokolade, ja hvorfor ikke også – lese boka ”Knytta til hytta”!
For oppdatert informasjon se nettsidene til Larvik Kommune

* Skal du ut på tur i ditt nærområde kan vi anbefale RaaTurmat
Bruk tilbudskode Nevlunghavn, få 15% rabatt

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne