Pudding, stuing og grateng! Hvor er de blitt av de tradisjonsrike rettene? Fiskebutikken i Havna gir deg svaret.
Tekst: Marte Østmoe
Grateng kommer av det franske ordet ”gratin”. Men vi trenger da ikke reise til Sør-Europa for å skaffe oss gourmetiske opplevelser! Det er kortere til fiskebutikken i Havna. Her ferske fiskekaker, men også ferdigblandet farse slik at du kan lage kakene dine selv. Her er reker, kreps og ekte fiskekraft.
En ny, men også tradisjonell rett, har her fått plass i disken. Fiskegratengen har nemlig tatt revansje. Denne gangen skal du slippe tørr makaroni og i hjelkokte gulrøtter. Her er formen fylt av kun det beste. Fisken er fersk, sausen er laget på ekte fiskekraft og på toppen er det drysset et tynt lag sprøtt og deilig brødrasp.
Tre på rad
”Itte mer pudding, tjukken”, synger Vazelina Bilopphuggers, men det finnes da verre ting enn pudding, stuing og grateng? La oss snu heller utsagnet. Finnes det egentlig noe bedre?
Med en ferdiglaget fiskegrateng er det bare potetene som mangler og de kokes jo mens gratengen er i ovnen. Så er det noen sak? Det er lettere enn pizza, sunnere enn taco, mer kortreist enn biff og dertil mer saftig!
Til dessert er det kanskje en pudding. Ikke mye. Men akkurat nok. Det er ingen grunn for fornektelse. Nå tar de tradisjonelle måltidene en deilig revansje.
Tekst: Marte Østmoe
Foto: Anne Slettebakken
Foto Forsidebilde: Astrid Pedersen
Mange fine oppskrifter på fiskeretter finner du også på 3iuka.no