Jobbe kan de gjøre hjemme

Om vi synes turistene er late? 

Nei da. De jobber vel de som oss, og velger å feriere her i Havna? Det synes vi er gildt. 

Flere sommerturister kommer igjen og igjen. År etter år. Når ting gjentas, er det et sant tegn på trives. Og at turistene trives kommer vel ikke bare an på været? Avhenger ikke bare av den nydelige naturen? Kan ikke bare forklares ved hjelp av rullesteinene på Mølen, ferske reker på brygga eller bollene hos baker´n. At turistene trives må jo også avhenge litt av oss som allerede bor her. I alle fall liker vi å tro det. Vi velger å tro at turistene ikke bare liker stedet vårt, men også liker vårs. 

Noe annet ville jo også vært litt merkelig. For rause er vi.
Jøss. Vi rydder strendene, vi rydder reolene, vi tryller fram en parkeringsplass, vi gir en ekstra klem og ismaskinen klemmer ut en ekstra softis. 

Det er i grunn bare å ta for seg. Sommer er sommer mener jo vi!
Nei, det er ikke mystisk at folk valfarter til Havna. Det vi synes er mystisk, er at de faktisk reiser igjen. At de ikke like gjerne velger å bli. Velger å overvintre. Men det må turistene ta på egen kappe. Det handler vel om et valg de har tatt. Det ligger antagelig høyst personlige årsaker bak. Hvilke årsaker, velger vi å ikke bry oss med.
I stedet velger vi å bry oss OM. 

For jobbe kan turistene gjøre der de kommer fra. Ferien tar de her!

Her kan alle nyte livet og få ro i sjela

Velbekomme! 

Kom som en gjest – Reis som en venn!
Nevlunghavn

Del

Legg igjen kommentar

Havna

Når du trenger veiledning, vil vite hva som skjer, bare vil drømme, eller få ro i sjelen, da finner du fram hit.

Se andre nyheter

Følg oss gjerne