Stein & Grønt - Øyvind Skoli

Gårdsplass med singel og brostein

Stein & Grønt - Øyvind Skoli

Øyvind Skoli er mannen som sluttet i steinindustrien og fortsatte med det han kunne best. Stein. Denne gangen som håndverk, som praktisk anretning og estetiske innslag i innkjørsler og hager.

Resultatene ser du hvis du tar en kikk over hekken. Der er innkjørsler med romantisk og ujevn brostein. Der er blomsterbed som fint føyer seg inn i landskapet. – Jeg tar hensyn til husets historikk og omgivelser, nikker Øyvind Skoli. Tittelen «anleggsgartner» kan han ikke briljere med, men viser til real erfaring innen steinindustrien. Han har fagbrev både i steinfag og som maskinfører.

For akkurat 20 år brøyt Øyvind Skoli ut fra bruddet i Tveidalen og startet for seg selv. Siden har han ikke reklamert andre steder enn på sin egen tilhenger. Med tydelige bokstaver står det her skrevet «Stein & Grønt». Til noen av oppdragene hyrer han inn kyndig hjelp. Ole Martin Lanner er en av dem. For det meste klarer Skoli brasene på egen hånd. Han leser terrenget, botanikken og ikke minst menneskene som bor i husa. – De fleste kundene vet hva de vil ha, men ikke hva som skal til og hvordan det skal gjøres, sier Skoli og synes nå å se en trend der flere ønsker et mykere uttrykk rundt huset. I så måte anbefales gammeldags brostein, kulestein og hagesingel. Bergartene er norske, føyer seg fint inn i omgivelsene og har et fasinerende fargespill. Steinen avtegner Øyvinds hverdag og yrke; her er kvalitet tvers igjennom.
Resultatet ser du ved å ta kikk over hekken.

Gårdsplass med singel og brostein
Gårdsplass med singel og brostein
Singel og steinlagt gangvei fra Stein & Grønt