Brunlanesløpet 2024 – En rekordknusende dag fylt med moro og meningsfull løping

Ny rekord for Brunlanesløpet

Sommerens vakreste eventyr gjennomført

På lørdag ble det som kalles «Sommerens vakreste eventyr» Brunlanesløpet gjennomført, og for en dag det var! Brunlanes Idrettslag hadde håpet på rekordmange deltakere, og de fikk mer enn de kunne drømme om med over 860 startende. Forrige gang vi skrev om dette, var målet å nå 700 påmeldte, men det viser seg at folket virkelig er klare for å løpe!

Nora Tangaard Waale er superklar
Med startnummer 116 er Nora Tangaard Waale er superklar for sommerens vakreste eventyr – Brunlanesløpet

Marte Østmoe – En spesiell deltaker

Vår tidligere faste skribent Marte Østmoe deltok i år i en ny klasse og hadde håp om en pallplassering. Vi fikk en prat med Marte dagen derpå for å høre om hennes opplevelser.

Kjærstepar klare for start i Brunlanesløpet

Startproblemer – Utålmodigheten settes på prøve

Speaker Roger Steen Andersen annonserte med stor entusiasme: «Vi må utsette starten på grunn av stor pågang!» Starten på 9 km-løpet skulle egentlig gå kl. 13.15, men ble først utsatt til 13.20, og deretter til 13.30. Marte Østmoe, 51 og et halvt år, uttrykte det treffende: «Det gjør noe med motivasjonen når ting utsettes og utsettes. Utålmodigheten er min største ressurs, og nå klødde det virkelig i joggeskoa.»

Speakeren i Brunlanesløpet
Roger -Speakeren ved Brunlanesløpet kunne med stor glød anonsere ny utsettelse og ny kjemperekord i startede.

Intervju-lek under ventetiden

For å få tiden til å gå, begynte hun å leke-intervjue kjæresten sin: «Hvorfor løper du egentlig? Hva er din indre drivkraft?» Kjæresten ble nok litt tatt på senga av denne spontane leken, men Marte hadde allerede definert sitt eget mål. Hun løp for Amerika, i håp om at Amerika skal få sin første kvinnelige president.

Løper for en bedre verden

«Egentlig kom jeg på det der og da,» forteller Marte i etterkant med et smil. «Men svaret var helt ærlig. Jeg løp for et bedre styre i USA, for en bedre egenhelse, og for alle de jeg kaller søstre, som har vært eller er brystkreftpasienter.»

Landskapet og kjærligheten til Helgeroa

Brunlanesløpet er og blir sommerens vakreste eventyr – og varmeste! «Flere ganger i uka løper jeg Kyststien og blir aldri ferdig med dette landskapet!» sier Marte. «Som 19-åring kunne jeg ikke komme meg raskt nok vekk fra Helgeroa, men nå ser det ikke ut til at jeg noen gang kommer meg herfra…»

Løyperiss for Brunlanesløpet

Se intervjuet på YouTube

Marte delte også sitt beste sommerminne i et intervju på YouTube, hvor hun forteller om sine opplevelser og motivasjon. Sjekk ut videoen for å høre mer om hennes inspirerende reise.

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Tekst og Foto: NevlunghavnLosen – Erik Thorstein

SIKRE DEG NÅ

BILDESERIE FØLGER UNDER

Foto: Brunlanes IL – Sonja Andersen

Del

Legg igjen kommentar