Dugnad på en av Norges mest sexy strand

En forsinket, men hjertevarmende hyllest til dugnadens helter

Etter å ha mottatt et tips og noen flotte bilder fra våre kjære campinggjester, var vi klare til å skrive om det fantastiske dugnadsarbeidet på Oddane Sand. Men, som dere vet, når solen skinner over Nevlunghavn og sommeren er på sitt beste, er det vanskelig å holde losen fra kaffen og de hyggelige samtalene. Nevlunghavnlosen har lang utdannelse og bred erfaring i nettopp dette – å prate med folk og nyte en god kopp kaffe.

Det tok derfor litt tid før vi fikk satt oss ned for å skrive denne reportasjen. Men bedre sent enn aldri, sier vi! Og her er endelig historien om Roar Torgersen og hans utrettelige innsats for å holde Oddane Sand like innbydende som alltid.

I sommer er det ikke bare solen som skinner over Oddane Sand, men også de varme handlingene fra campinggjestene. Inspirert av en kreativ gjeng, som tidligere i ferien hadde hedret Roar Torgersen, tok campingvennen Anne Fridheim initiativet sammen med Oddane-campere i opptil fire generasjoner til en innsamlingsaksjon. Målet var å vise takknemlighet for Roars verdifulle dugnadsarbeid på stranden.

Hedret på Oddane

Opp om morran

Hver morgen, når været tillater det og solen er på vei opp, bruker Roar inntil to timer på å rake og rydde stranden for alt som har drevet inn sjøveien gjennom natten. Det er et tungt arbeid som også innebærer å rydde opp etter gårsdagens sandslott og fylle alle hull for å gjøre stranden på Oddanesand klar for en ny dag med ferieaktiviteter og lek for både store og små.

Raker stranda på Oddane som sin faste morgen trim

Lang fartstid

Roar og Kari har vært campinggjester på Oddane Sand i 40 år. I de siste 11 årene har Roar vært oppe før klokken 07.00 for å utføre sin morgenøkt på stranden. Dette arbeidet gleder og begeistrer campinggjestene som ankommer den solfylte, nyrakte stranden på tidlig formiddag. For mange er stranden et drømmested for soling, strandleker, bading, ballkasting, boklesing og hyggelige samtaler med campingnaboer og venner.

Campinggjestene vil rette en stor takk til Roar for hans fantastiske dugnadsinnsats.

Oddane Sand – En av Norges mest sexy strand

Den idylliske stranden ligger så langt ut mot Skagerak i Vestfold som det er mulig å komme. Dette er en av kystens flotteste og mest besøkte badestrender, både av lokale dagsturister og campinggjester. Med sine 10 mål store, hvite sandstrand, er Oddane Sand et paradis for de som elsker sommer, sol og sjø. VG sine lesere kåret i 2008 stranden til en av Norges ti mest sexy badestrender.

Idyllen Nevlunghavn

Nevlunghavn, en sjarmerende perle ved kysten, er kjent for sin idylliske atmosfære og vakre natur. Denne lille kystperlen, med sine hvitmalte hus og smale gater, har bevart sin autentiske sjarm. Her finner du en aktiv småbåthavn, koselige kaféer og gallerier, og ikke minst den vennlige og inkluderende lokalbefolkningen.

Minner skapes

Nevlunghavn er et yndet reisemål for de som søker ro og naturopplevelser. Enten du vil ta en spasertur langs svabergene, fiske i det klare vannet, eller bare nyte en stille stund med utsikt over havet, så tilbyr Nevlunghavn en unik blanding av avslapning og aktivitet. Dette er stedet hvor minner skapes, både for fastboende og besøkende.

Med sin perfekte beliggenhet nær Oddane Sand, blir Nevlunghavn et naturlig stopp for de som ønsker å oppleve det beste av Vestfolds kystlinje. Fra vakre strender til en rik kulturhistorie – Nevlunghavn og Oddane Sand gir deg alt du trenger for en perfekt sommeropplevelse.

Om Du vil støtte vårt (Losens) engasjement sier vi TUSEN TAKK for en tier eller to, Vipps te # 903318

Tekst: NevlunghavnLosen – Erik Thorstein
Foto: Anne Fridheim

Erik Thorstein og Steinar Halvorsen i kaffe samtale Havna en loshavn
Erik Thorstein og Steinar Halvorsen i kaffe samtale Havna en loshavn. På benken ved Nevlunghavn Bakeri
Del

Legg igjen kommentar